Janković: Izbori stvorili novu političku scenu

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković ocenio je da su rezultati beogradskih izbora stvorili novu političku scenu koju s jedne strane čine SNS i SPS, a s druge strane opozicija koja je prešla cenzus. Lista oko Dragana Đilasa formiraće tri odborničke grupe u Skupštini grada Beograda, najavio je Janković.

Saša Janković veruje da je nova opoziciona scena šansa da opozicija prestane da se bavi sobom i da počne da se bavi Srbijom.

Govoreći o narednim koracima Pokreta, Janković je rekao da je prvi cilj da PSG ojača svoju političku, programsku i kadrovsku osnovu i okupi ljude i ideje demokratske, građanske i proevropske orijentacije.

Cilj je, dodao je, i da se nastavi i ojača saradnja sa partnerima sa beogradskih izbora i da se ta saradnja proširi na celu Srbiju.

Naveo je da je i da se Pokret priprema za nova sučeljavanja sa SNS-om, jer, kako kaže, imaju razloga da veruju da će Aleksandar Vučić odlučiti da raspiše i nove parlamentarne izbore.

Lista oko Dragana Đilasa formiraće tri odborničke grupe u Skupštini grada Beograda, najavio Janković i dodao da će te grupe najbliže sarađivati. 

Upitan da li bi i Aleksandra Šapića voleo da vidi u svom opozicionom bloku, Janković je potvrdno odgovorio, jer je, kaže, Šapić pokazao na izborima da je opozicionar. 

Na pitanje da prokomentariše kako je Dragan Đilas zaradio imovinu od 25 miliona evra, Janković je rekao da to moraju da pitaju Đilasa, koji bi, veruje, bio "jako srećan da mu je tolika imovina".

Na pitanje novinara TV Pink kako komentariše to što Đilas ne dozvoljava pojedinim medijima prisustvo njegovim konferencijama za štampu, Janković je uzvratio da su novinari te televizije nepozvani došli na njegovu konferenciju, ali da su u PSG odlučili da "ne prave nemile scene".

Na njihovo pitanje, međutim,n ije hteo da odgovara, jer, kaže, neće da učestvuje u "obmanjivanju Srbije", što je, po njemu, zadatak te televizije.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво