Janković: Izbori stvorili novu političku scenu

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković ocenio je da su rezultati beogradskih izbora stvorili novu političku scenu koju s jedne strane čine SNS i SPS, a s druge strane opozicija koja je prešla cenzus. Lista oko Dragana Đilasa formiraće tri odborničke grupe u Skupštini grada Beograda, najavio je Janković.

Saša Janković veruje da je nova opoziciona scena šansa da opozicija prestane da se bavi sobom i da počne da se bavi Srbijom.

Govoreći o narednim koracima Pokreta, Janković je rekao da je prvi cilj da PSG ojača svoju političku, programsku i kadrovsku osnovu i okupi ljude i ideje demokratske, građanske i proevropske orijentacije.

Cilj je, dodao je, i da se nastavi i ojača saradnja sa partnerima sa beogradskih izbora i da se ta saradnja proširi na celu Srbiju.

Naveo je da je i da se Pokret priprema za nova sučeljavanja sa SNS-om, jer, kako kaže, imaju razloga da veruju da će Aleksandar Vučić odlučiti da raspiše i nove parlamentarne izbore.

Lista oko Dragana Đilasa formiraće tri odborničke grupe u Skupštini grada Beograda, najavio Janković i dodao da će te grupe najbliže sarađivati. 

Upitan da li bi i Aleksandra Šapića voleo da vidi u svom opozicionom bloku, Janković je potvrdno odgovorio, jer je, kaže, Šapić pokazao na izborima da je opozicionar. 

Na pitanje da prokomentariše kako je Dragan Đilas zaradio imovinu od 25 miliona evra, Janković je rekao da to moraju da pitaju Đilasa, koji bi, veruje, bio "jako srećan da mu je tolika imovina".

Na pitanje novinara TV Pink kako komentariše to što Đilas ne dozvoljava pojedinim medijima prisustvo njegovim konferencijama za štampu, Janković je uzvratio da su novinari te televizije nepozvani došli na njegovu konferenciju, ali da su u PSG odlučili da "ne prave nemile scene".

Na njihovo pitanje, međutim,n ije hteo da odgovara, jer, kaže, neće da učestvuje u "obmanjivanju Srbije", što je, po njemu, zadatak te televizije.

broj komentara 8 pošalji komentar
(sreda, 14. mar 2018, 09:32)
Tomislav [neregistrovani]

PSG

Nova politicka scena? Jel moguce da ovaj covek koji je potucen do nogu na izborima pokusava da manipulise ovako jeftinim recenicama narod, pa Jankovicu zbirno si imao manje glasova nego na proslim izborima sto implicira da na neki nacin tvoj PSG polako tone.

(sreda, 14. mar 2018, 08:44)
Slavica [neregistrovani]

Srbija

Uzalud vam price, rezultat je jasan.

(sreda, 14. mar 2018, 08:43)
Pavle [neregistrovani]

Op

Moraće mnogo da se potrude ako misle da opstanu kao opozicija. Do sada nisu ništa dobro pokazali, sem velike bahatosti.

(sreda, 14. mar 2018, 08:11)
Zivojin [neregistrovani]

Јанковић: Избори створили нову политичку сцену

da da evo to Jankovic strucnjak objasanjava, izbori su samo pokazali koga narod zeli i u koga nema ni malo poverenja.

(sreda, 14. mar 2018, 07:41)
dragana [neregistrovani]

dragana@gmail.com

Scena nije nesto bitnije izmenjena,osim sto je opozicija mnogo oslabila!

(sreda, 14. mar 2018, 07:38)
aca [neregistrovani]

Јанковић: Избори створили нову политичку сцену

Politička scena opozicije jeste nova,ali svakako i nedovoljo jaka da bi nešto i promenila u državi Srbiji.

(utorak, 13. mar 2018, 19:57)
Dejan [neregistrovani]

deki.dejan@gmail.com

Nova politička realnost je da Srbija nema opoziciju. Svi su se samouništili!

(utorak, 13. mar 2018, 18:54)
Andjelka [neregistrovani]

Izbori

To sto je on izjavio,uopste ne umanjuje poraz citave opozicije.