Vukosavljević: Kadrovske promene su uvek moguće

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rekao je da ga kadrovske promene ne bi iznenadile, jer u politici nema velikih kadrovskih iznenađenja za one koji razumeju prinicipe na kojima se ona zasniva.

Na molbu novinara da prokomentariše pisanja medija da će uskoro biti smenjen i da će na njegovo mesto doći direktorka JP "Službeni glasnik" Jelena Trivan, Vukosavljević je rekao da nije celishodno da se bavi takvim spekulacijama.

"Mediji uvek uoči ili nakon izbora imaju svoje informacije. Neke su pouzdane, neke su manje pouzdane, ali dokle god smo kolege i ja u mogućnosti da ulažemo dobar trud, mi ćemo taj posao i raditi", istakao je Vukosavljević nakon potpisivanja ugovora sa Vladom AP Vojvodina i JP "Službeni glasnik" o izdavanju edicije "Srpska književnost o Velikom ratu".

Ministar je naglasio da je politika presek različitih interesa, logika, okolnosti i da je u politici baviti se prognozama jalov posao.

"Mnoge se stvari tu prepliću i to je zakon politike i političkog života, i promena kadrova i saveza... Verujem da i ocene rezultata nečijeg rada imaju jak uticaj na takve stvari. Nije celishodno da se bavim takvim spekulacijama", rekao je ministar.

Na pitanje da li bi ga iznenadila smena, Vukosavljević je rekao da u politici nema velikih kadrovskih iznenađenja za one koji razumeju principe na kojima se politika zasniva.

Ugovor o izdavanju edicije "Srpska književnost o Velikom ratu potpisali su Vukosavljević, direktor izdavasstva JP "Službeni glasnik" Petar Arbutina i predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović.

broj komentara 0 pošalji komentar