Hrvatski poslanik Ivan Pernar kod palestinskog ambasadora u Beogradu

Poslanik u hrvatskom Saboru i osnivač "živog zida" Ivan Pernar posetio je ambasadu Palestine u Srbiji na poziv ambasadora Muhameda Nabhana, koji je želeo da mu se zahvali na tome što je u Saboru govorio o Ahed Altamimi, maloletnoj Palestinki koja se nalazi u izraelskom zatvoru.

Kako je rekao ambasador Nabhana, dolazak Pernara je veoma važan korak koji, ocenio je, označava početak procesa priznanja države Palestine od strane Hrvatske.

"Hvala vam na hrabrim rečima u Saboru u prilog naše maloletne Palestinke koja se nalazi u izraelskom zatvoru i kojoj se sudi zato što je oterala vojnika iz svog dvorišta", rekao je ambasador.

Naveo je i da se u izraelskim zatvorima trenutno nalazi više od 350 palestinskih maloletnika, kao i više od 7.000 odraslih ljudi.

Dolazak Pernara u posetu ambasadi, kako je rekao, pokazuje da je Palestina bila i biće zemlja tolerancije i spajanja ljudi.

Pernar je naglasio da mu je čast što je došao u posetu i rekao da će kao poslanik u Saboru dati sve od sebe da se otvori ambasada Palestine u Zagrebu, te istakao da se zalaže za priznanje Palestine i uspostaljanje diplomatskih odnosa dve zemlje.

Prema Pernarovim rečima Palestina ima pravo na državnost, a borba palestinskog naroda i za normalan život i protiv okupacije je ispravna.

Pernar je dodao da je Izrael nelegitiman entitet "koji nema osnova za postojanje".

"Pozivam na prestanak okupacije Palestine, na puštanje političkih zatvorenika iz vojnih zatvora. Mi se zalažemo za mirno rešenje", naglasio je on.

Pernar je na poklon od amasadora Nabhana dobio palestinsku maramu.

Upitan šta povezuje "živi zid" i Palestince, Pernar je rekao da postoji veza jer je palestinski narod okupiran vojnom čizmom, a hrvatski, putem finansijskog sistema baziran na kreditima, "sa centralnom bankom kao menjačnicom".

"Strukture u pozadini obe okupacije su zapravo iste, radi se o federalnim rezervama u Americi i porodice Rotšild koja je vlasnik federalnih rezervi, a čiji su preci učestvovali u nastanku Izraela, ali i u stvaranju monetarnog sistema koji nas sve zajedno tlači", naglasio je on.

"Slikovito rečeno – imamo istog neprijatelja" dodao je Pernar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво