LSV: Važno razotkriti političku pozadinu ubistva Đinđića

Izuzetno je važno da bude razotkrivena puna politička pozadina ubistva Zorana Đinđića, a nalogodavci izvedeni pred lice pravde, poručuju iz LSV, navodeći da bi i Vojislav Koštunica trebalo da iznese sva saznanja u vezi s tim.

"Milorad Luković, Zvezdan Jovanović i svi drugi učesnici atentata, ubice su kojima je mesto u zatvoru. Mesto im je u zatvoru i večnoj sramoti. Sa druge strane, i danas je čudno to što je Vojislav Koštunica poziv da bude svedok na suđenju za ubistvo Zorana Đinđića doživljavao kao kampanju protiv njega i što je vajni legalista to na kraju i izbegao uz pomoć nekakve peticije nekolicine intelektualaca i nacionalista", navodi se u saopštenju.

Nije kasno da Koštunica pred nadležnim organima odgovori na pitanja o svemu što bi možda moglo bolje osvetli političku pozadinu tog atentata, navodi lider stranke Nenad Čanak.

Kako se navodi u saopštenju, jasno je da je atentat na premijera Zorana Đinđića bio pokušaj da se zaustave promene i evropski kurs ove zemlje.

"To je bio udar na ustavni poredak i bezbednost zemlje. Rečju, pokušaj državnog udara i prvo u nizu planiranih ubistava koja je sprečio samo brz odgovor države i hapšenje ubica", kaže Čanak.

 

broj komentara 0 pošalji komentar