Vulin: Nema pregovora o onome što je ispregovarano

Srbija neće uraditi ništa što je na uštrb njenih vitalnih nacionalnih interesa i nema tih pritisaka zbog kojih bismo pristali da priznamo Kosovo, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom pisanja medija da su SAD pripremile "kosovski paket" koji će u narednim nedeljama predstaviti najpre predsedniku Aleksandru Vučiću.

"Nije prvi put da se vrši pritisak na Vladu Republike Srbije i na prvom mestu na predsednika Republike Aleksandra Vučića, ali on je čovek koji odlično podnosi pritiske i ume da se nosi i sa željama velikih sila da nas stave tamo gde misle da treba, a da ne pitaju građane Srbije i našu zemlju šta ona misli o svemu tome", rekao je Aleksandar Vulin u Srebrenici.

"Dakle, može svako da piše šta hoće i da spekuliše, ali država Srbija ne menja svoj stav", dodao je ministar povodom medijskih navoda da su SAD pripremile "kosovski paket".

Napomenuo je da razgovori sa predstavnicima vlade u Prištini nisu razgovori o tome kako nešto treba da se prizna već kako da ljudi koji žive na prostoru Kosova i Metohije žive bolje. 

"Priština ne primenjuje Briselski sporazum zato što on ne radi u korist nezavisnosti, već protiv. Zar neko misli da bi Priština propustila za ove četiri godine da primeni Briselski sporazuma da on pomaže da se postigne nezavisnost i da država Srbija ode sa prostora Kosova i Metohije?", upitao je Vulin.

Naglasio je da Briselski sporazum, na način na koji ga je ispregovarao Aleksandar Vučić, pomaže da država Srbija ostane na prostoru Kosova i Metohije i nikako drugačije – "zato ga oni sabotiraju".

"Veoma je važno opet to ponoviti – nema pregovora o onome što je ispregovarano. Zajednica srpskih opština je definisana, određena je Briselskim sporazumom i ona ne može biti predmet novih pregovora", rekao je Vulin.

Ukazao je da se o Zajednici srpskih opština već pregovaralo, te da ona samo treba da se sprovede, da se implementira.

"Sve preko toga, eventualno nova pitanja, možemo da rešavamo u novim pregovorima, ali ne možemo da se stalno vraćamo unazad i da činimo ustupke da bismo dobili nešto što smo već dobili i nešto što smo već uradili", rekao je ministar Vulin.

Vulin je posetio Srebrenicu gde je, povodom proslave Dana opštine, zajedno sa predsednikom Republike Srpske obišao dečiji vrtić i halu firme "Ekonomik grup", čija je izgradnja finansirana novcem Vlada Srbije.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи