"Povećanje plata i penzija već od maja ili juna"

Lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će povećanje penzija i plata biti znatno pre kraja godine, već u maju ili junu, a sa primenom bi se počelo od 1. septembra, a ne kao što se do sada mislilo - od 1. januara naredne godine.

Vučić je za Pink televiziju rekao da je o povećanju plata i penzija razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić.

"Rekao sam u kampanji da će plate i penzije biti povećanje krajem godine, a sada vam kažem, o tome sam jutros razgovarao sa premijerkom Brnabić, a dobijam i podatke iz trezora, povećanje će biti već u maju, junu i važiće od 1. septembra, a ne od 1. januara kao do sada", rekao je Vučić.

Dodao je da su to rezultati rada i da je to ono što opozicija ne shvata, da ljude interesuje rad, a ne mržnja protiv njega. Predsednik je rekao da je očekivao da će oni ponovo napraviti istu tu grešku.

"Ovo su peti izbori koje mi dobijamo, jer su ponovo kampanju za izbore pretvorili u "za" i "protv" Vučića", kače Vučić.

Prema njegovim rečima, opozicija nije imala šta da kaže o beogradskim problemima, već se sve svelo na poruke da će srušiti Beograd na vodi i da će sve biti džabe. To nije moguće, rekao je Vučić i dodao da je važno da su građani zapravo želeli da vide kako će se razvijati njihov grad.

"Oni su u politici zbog para, a ne zbog ideala"  

Lider SNS-a rekao je da njegovi politički protivnici ne umeju da podnesu poraz, jer su u politici zbog para, a ne ideala. 

"Oni govore o polarizaciji Srbije, a ne razumeju da predstavljaju užasno mali deo Srbije, što su pokazali i ovi izbori, ne samo u Beogradu, već i na istoku Srbije, u Boru, u Šumadiji, u Aranđelovcu, na zapadu zemlje, u Sevojnu", rekao je Vučić.

I niko ne zna, primetio je, koliko su oni dobili u tim mestima, jer negde su učestvovali, negde nisu, negde su dobili tri, negde četiri odsto glasova birača.

"Ko izađe posle poraza na izborima i govori o fašizmu, a sam prijavi imovinu od 25 miliona evra i ima još stotinak miliona koji su napravljeni u politici...svako bi voleo da je tako 'progonjen'", rekao je predsednik Vučić.

Građani, istakao je, međutim hoće rad i rezultate rada, a neće mržnju, što oni, kaže, nikako ne shvataju.

"Zato su Jeremić i Janković sa 30 odsto glasova na prethodnim izborima sada i to zajedno sa Đilasom, Borkom Stefanovićem pali na 18 odsto glasova", rekao je Vučić.

Podsetio je da su ranije govorili da su naprednjaci pokrali izbore, a sad, kad je lista oko SNS dobila realno sedam odsto glasova više u Beogradu.

U prethodnih četiri, pet, šest meseci, odmah posle predsedničkih izbora, koje smo ubedljivo dobili, imali smo mnogo posla i problema i demonstarcije u Beogradu na kojima su govorili da smo izbore pokrali.

"Kako sad nismo, a onda smo pokrali?", zapitao je Vučić. "Zanimala ih je samo kasa i zato su bili strašno ljuti posle poraza", rekao je predsednik.

"Ko se bavi politikom zbog ideala u porazu nađe šansu za narednu pobedu i bitku, a onaj ko izađe i počne da govori o fašizmu u Srbiji, a prijavi 25 miliona evra a ima još stotine miliona koje su napravili u politici..Voleo bih da svaki građanin bude 'progonjen' kao oni", zaključio je Vučić.

O eventualnoj koaliciji sa SPS-om u Beogradu, Vučić je naglasio da će o tome odlučivati stranka, a da je njegov stav da uvek treba da postoji što šira politička osnova. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво