Vučić: U centralnu Srbiju stiže auto-gigant, 10.000 radnih mesta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da u centralnu Srbiju stiže auto-gigant koji će zaposliti više ljudi nego što zapošljavaju RTB "Bor" ili smederevska železara.

Aleksandar Vučić je rekao da ne može da kaže o kome se radi, ali da ta firma neće zapošljavati manje od 10.000 ljudi, što je veoma važno za taj region i celu Srbiju što se tiče smanjenja nezaposlenosti.

Internet portal RTS-a je u utorak preneo pisanje portala Autorepublika, na kojem je objavljena informacija o Srbiji kao mogućoj lokaciji za proizvodnju komponenata za električne automobile.

Vučić je za TV Hepi rekao da je smanjena stopa nezaposlenosti i u Beogradu i u Srbiji.

"U Beogradu je bilo 110.000 nezaposlenih, danas je 87.000 nezaposlenih. U Srbiji je nezaposlenost pala sa 25,9 odsto na 11 do 13 odsto, zavisno od perioda, a kada ima sezonskih poslova, ona je 11 odsto", objasnio je predsednik.

Dodao je da se sada radi na izgradnji proizvodnih kapaciteta, da je važno da se subvencionišu firme, modernizuje poljoprivreda, radi na izgradnji prerađevačkih kapaciteta, jača IT sektor.

Predsednik je negirao tvrdnje da Srbija ima najmanje plate i najveću nezaposlenost u regionu.

"To nije tačno. Kada sam preuzeo vladu u Crnoj Gori su imali za 100 evra veću platu. Ta razlika se drastično smanjuje. Od svih ostalih u regionu imamo veće plate", objasnio je Vučić.

Rekao je da je prosečna plata u decembru bila 465 evra, ali da to nije realno, kako je ranije objašnjavao, zbog raznih bonusa na kraju godine, i dodao da će u martu biti oko 432 evra što je realno.

Vučić je najavio, pošto Srbija ima dobre ekonomske rezultate, dalji rast plata.

Uoči odlaska u Bugarsku, predsednik Vučić je izjavio da je uspeo posle deset godina da vrati Srbiju u "igru" povodom Kosova i Metohije i da se uopšte priča o kompromisima.

Ukazao je da je situacija za nas i sada veoma teška, jer, kako je rekao, Albanci suštinski žele samo da objedine svoje teritorije.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара