Brnabićeva u Leskovcu: Gradska uprava primer odgovorne vlasti

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić boravila je u Leskovcu. Poručila da je Leskovac primer odgovornog upravljanja i ulaganja u školstvo, zdravstvo, životnu sredinu i kulturu. Obišla je porodičnu kompaniju "Bane komerc" kao i renovirano infektivno odeljenje leskovačke bolnice.

Premijerku Srbije Anu Brnabić dočekao je veliki broj građana Leskovca. Posetu je počela u selu Kumarevu gde se nalazi najveći proizvođač platnenih vreća i veziva na Balkanu.

Tačnost i kvalitet, to je recept za uspeh, kažu u leskovačkoj porodičnoj kompaniji posle 25 godina rada. Imaju 250 zaposlenih i mesečno proizvedu 4,5 miliona platnenih vreća i 300 tona veziva.

Radnik Miloš Stojanović kaže da je plata izuzetno dobra i redovna.

Više od 80 odsto proizvodnje iz Kumareva kod Leskovca odlazi u Italiju, Nemačku, Grčku, region, Rusku Federaciju.

Vlasnik preduzeća "Bane komerc" Branislav Pešić ističe da pored konkurencije iz Turske i Dalekog istoka, kompanija opstaje boreći se kvalitetom i poštovanjem svih zahteva kupaca. 

Na pitanje premijerke šta država može da uradi za to preduzeće kako bi bilo još konkurentnije – da se zaposli više radnika i kupe nove mašine, Pešić je rekao da mu pomoć nije potrebna.

"Meni je dovoljno što je stabilan kurs. To mi je mnogo važno, jer smo ranije na kursnim razlikama imali velike gubitke", istakao je Pešić.

U 2017. Srbija je privukla 2,6 milijardi evra stranih investicija, što su najbolji rezultati do sada. Međutim, za ekonomski razvoj zemlje važne su i male, domaće kompanije, smatra predsednica Vlade.

Brnabićeva je ocenila da je "Bane komerc" primer kako treba da se podržavaju domaće kompanije, koje, kako je rekla, na kraju krajeva, vuku ceo lokalni ekonomski razvoj. 

Premijerka je obišla i renovirano odeljenje leskovačke bolnice, ali i galeriju u kojoj su izložene grafike Salvadora Dalija.  

I zaposleni i pacijenti imaće uslove po svim evropskim standardima. Na infektivnom odeljenju sa 25 postelja godišnje se leči oko 700 ljudi. Vrednost investicije je 45 miliona dinara. Sredstva je obezbedila Kancelarija za javna ulaganja.

"Sve je u roku urađeno. Izvršena je primopredaja objekta, legalizacija je završena. Obebeđena je energetska efikasnost, saglasnost i energetski pasoš", naveo je direktor bolnice Nebojša Dimitrijević.

Brnabićeva je istakla da je Leskovac primer odgovorne i dobre lokalne samouprave.

"Leskovac je takođe i grad koji je sertifikovan kao grad sa povoljnim poslovnim okruženjem što je dosta visok standard ne samo za Srbiju već i za region. Ovaj standard se priznaje kao jedan od retkih sertifikata za poslovno okruženje u jugoistočnoj Evropi", napomenula je premijerka.

"Vidi se da je jako mnogo energije, truda, profesionalizma i pre svega ljubavi uloženo u Leskovac i zbog toga ćete imati u Vladi republike Srbije velikog partnera", poručuila je Brnabićeva uz pohvale i obećanje da će država Leskovcu pomoći da izgradi gradski trg. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво