Vučić sutra sa Angelom Merkel u Berlinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u radnoj poseti Berlinu, gde će se sastati sa kancelarkom Angelom Merkel.

Predsednik Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom EK Žan Klodom Junkerom rekao da mu je velika čast što će biti sutra u Berlinu i što će razgovarati sa Angelom Merkel.

Rekao je da je zahvalan na tome što je danas 43.000 ljudi u Srbiji zaposleno u nemačkim kompanijama, a bilo ih je 17.000 kada je on postao premijer. Najavio je da će se taj broj dalje povećvati "iz dana u dan", jer će on u narednih dva ili tri meseca otvoriti tri ili četiri nemačke kompanije.

"Naša ekonomska saradnja napreduje, politička saradnja je dobra i razgovaraću sa Merkelovom da čujem kako ona vidi odnose Beograda i Prištine, odnose u regionu...", rekao je Vučić. 

Takođe, kako je rekao, tražiće podršku u potrazi za kompromisom između Beograda i Prištine.

"Želim da vidim kako Merkelova gleda na to. Moje će biti više da slušam, ali ću naravno i reći interese Srbije", kazao je Vučić. 

Predsednik u Berlin putuje na poziv nemačke kancelarke a, kako je najavljeno, biće dočekan uz najviše vojne počasti u sedištu šefice nemačke vlade.

Očekuje se da će glavne teme sastanka biti bilateralni odnosi, regionalna pitanja, kao i evropske i ekonomsko-političke teme.

Nakon posete Berlinu, Vučić će u četvrtak boraviti u Sofiji, gde će sastati sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini i liderima Zapadnog Balkana.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се