Lavrov: Srbi vole Rusiju i Rusi vole Srbiju

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov pričao je u današnjem intervjuu za televizijski kanal "Rosija 1" o tome kako su ga "toplo Srbi dočekali tokom nedavne posete", prenosi Tas i navodi njegovu ocenu da "Srbi vole Rusiju i Rusi vole Srbiju".

Kako se navodi, šef ruske diplomatije rekao je da se "Moskva i Beograd nalaze pod otvorenim pritiskom Zapada".

"Naša zemlja, poput Srbije, postaje predmet otvorenog pritiska", rekao je Lavrov.

Tas navodi da se ovaj komentar Lavrova odnosio na reči ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o pokušajima Zapada da iskoristi interesovanje Beograda za evropske integracije "kako bi naterao Srbiju da sledi antirusku poziciju".

"Uzgred rečeno, nema mnogo ljudi u Evropi koji su u stanju da tako jednostavnim rečima izraze stavove o tome šta se dešava", ocenio je Lavrov.

Navodi se da je Lavrov potom govorio o toplom dočeku u Beogradu.

"Mase ljudi, koji su došli u rusku ambasadu u Beogradu, oni koji su po snegu i kiši prisustvovali ceremoniji polaganja venaca na spomenik posvećen oslobodiocima Beograda - te ljude niko nije naterao da dođu, to je bio samo njihov izbor. Takvi su odnosi koje imamo, pošto volimo naše zemlje, i Srbi vole Rusiju i Rusi vole Srbiju", rekao je Lavrov.

Tas podseća da je Lavrov boravio u radnoj poseti Srbiji 21. i 22. februara, tokom koje je imao sastanke sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

broj komentara 11 pošalji komentar
(nedelja, 25. feb 2018, 07:40) - anonymous [neregistrovani]

Makedonija

Pozdrav za Makedoniju,znaju mnogi da ste vi svim srcem uz nas.Mi smo jedno,nerazdvojivo i tako ucite svoju djecu.

(nedelja, 25. feb 2018, 05:49) - Dragan S [neregistrovani]

Srce

Srce sve govori, njemu se nemoze naredjivati i to moraju mnogi biti svesni jer interesi su rzliciti ali srce odlucuje.Nemrzim Amerikance oni su velika i mocna zemlja ali me nervira njihova arogancija i oholost a nemogu im zaboraviti ni bombardovanje jer u Srbiji ako nesta stvarno postoji i ako je to neka nasa odlika to je inat.

(subota, 24. feb 2018, 22:15) - milan lala [neregistrovani]

Istna

Istina je samo jedna a ona kaze da Srbi u Srbiji , Republici Srpskoj , C. Gori i svuda po citavom svetu podrzavaju politiku najblize veze Srbije i Rusije . Odnose Srbije i Rusije nista ne moze pokvariti jer takvu politiku prosto narod nebi podrzao i masovno bi se suprostavio tome te cinjenice / istine je svaki politicar u Srbiji svestan. Sto je neki politicar u Srbiji blizi u odnosima sa Rusijom to mu je kod Srba sigurnija politicka karijera i obrnuto.

(subota, 24. feb 2018, 22:05) - Djordje [neregistrovani]

Ne u EU

Pa naravno da postoje, samo sto Ruski interes je bolji od alternative.

(subota, 24. feb 2018, 20:30) - anonymous [neregistrovani]

Референдум

Очување суверенитета наше Србије, косовско-метохијског идентитета и савезништво са братском, антифашистичком и антитерористичком Русијом немају здравију алтернативу!

(subota, 24. feb 2018, 20:29) - Михаил Россия [neregistrovani]

Наивность

Jeste, da postoje interesi. U interesu Rusije jaka, stabilna i prijateljska Srbija. I obrnuto, u interesu Srbije jaka, stabilna i prijateljska Rusija.
Pozdrav iz Sankt-Peterburga!

(subota, 24. feb 2018, 20:25) - Достојевски [neregistrovani]

Мајка Русија

Живели мени и Русија и Србија.Радујем се као Македонац ,а нисам једини.Многи Срби знају,а многи и не знају како тренутно размишљају Македонци и шта имају у срцу.

(subota, 24. feb 2018, 20:15) - anonymous [neregistrovani]

Наивност!

Постоје само интереси!

(subota, 24. feb 2018, 20:14) - Nikola iz Kanade [neregistrovani]

Ziveli Rusi i mi snjima

Ziveli Rusi i mi sa njima. U totalnom neprijateljskom okruzenju moramo da imamo zastitnika. Bez Rusije bratskog naroda nama nema opstank. Nato NJET Rusija DA.

(subota, 24. feb 2018, 18:57) - Nikola [neregistrovani]

Zivela Rusija

Samo uz Rusiju ziveo Putin i bratska Rusija.