"Bez skrivenih namera u Nišu, nejasno čime se bave u Bondstilu"

Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu radi samo u okviru svog humanitarnog mandata, a nije jasno šta rade naše američke kolege u bazi Bondstil, rekao je u Beogradu ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

"Iza Centra se ne kriju nikakve skrivene namere. Kada su iznete sumnje čime se bave ruski i srpski službenici pozvani su predstavnici onih koji sumnjaju, SAD, da obiđu slobodno Centar. Predstavnik SAD mogao se uveriti da se Centar bavi isključivo humanitarnim radom", naveo je Sergej Lavrov.

"U istom regionu, na teritoriji Srbije, na Kosovu, na osnovu odluke UN stvorena je američka baza Bondstil. Dolaze brojna svedočanstva da nije jasno čime se tamo bave naše američke kolege. Kao odgovor na te sumnje, oni nisu pozvali nikog da dođe u posetu", dodao je Lavrov podsećajući da je baza Bondstil uspostavljena na osnovu rezolucije UN.

Ruski ministar spoljnih poslova je, na konferenciji za štampu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, istakao da je Humanitarni centar tokom višegodišnjeg postojanja preduzeo važne operacije, deminirao ogromne teritorije, pomagao u požarima, poplavama u zemljama regiona, kao što su BiH, Makedonija, Grčka.

Ruski i srpski službenici koji rade u Centru obavljaju svoje poslove i ispunjavaju obaveze u skladu sa mandatom i pružaju pomoć po potrebi, kao što je bilo u elementarnim nepogodama, istakao je Lavrov.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 22. feb 2018, 08:23) - Milovan [neregistrovani]

Moze im se

Rezolucija 1244 je nastala UN, a baza Bonstil takodje je nastala odobrenjem un pa je logicno reci da je bara trebala izmedju ostalog da stiti teritorijalni integritet Srbije. Ali vidimo da mocnici sveta mogu po svom nahodjenju da menjaju uloge i zanemaruju rezolucije........al samo jos malo, jos par godina i nece vise vasa biti zadnja

(sreda, 21. feb 2018, 23:53) - anonymous [neregistrovani]

Rusija I EU

Kad god citam komentare vidim da ima mnogo onih koji vise vole Rusiju nego USA I EU. Nadam se da ce isti da iznesu svoje misljenje i kada (ako) dodje do referenduma za ulazak u EU. Ne zaboravimo da ulazak u EU znaci zajednicku spoljnu politiku koja je, trenutno, vema antiruska.

(sreda, 21. feb 2018, 21:34) - anonymous [neregistrovani]

Bondstil

Najzad da se glasno kaze za Bondstil.

(sreda, 21. feb 2018, 21:27) - anonymous [neregistrovani]

Vojna baza vs Humanitarni centar

Amerikanci su rezoluciju SBUN iskoristili za otvaranje vojne baze na Kosmetu, a istu tu rezoluciju kojom se garantuje puni suverenitet i teritorijalni integritet Srbije zajedno sa Kosmetom ignorisu i nikada ne pominju kao validan pravni dokumet. Gospodin Lavrov je jos jednom nastupio otvorenih karata i jasno ukazao na to kome zapravo se ljulja stolica i ko igra dvostruku igru.