Vučić će dati Lavrovu pismo za Putina, poziva ruskog predsednika u posetu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće večeras ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu pismo za predsednika Rusije Vladimira Putina kojim šefa ruske države poziva da poseti Srbiju, ekskluzivno saznaje "Tanjug".

Vučić je u pismu Putinu izrazio zadovoljstvo povodom obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Rusije, napominjući da će ovaj značajan jubilej, koji se navršava 23. februara, biti zajednički obeležen nizom manifestacija u obe zemlje.

"Tokom ovog dugog i često turbulentnog vremenskog perioda, ali i vekovima pre toga, srpski i ruski narod težili su da uspostave čvrste duhovne, kulturne i ekonomske veze, zbog čega ih mi sada sa ponosom smatramo iskreno prijateljskim", stoji u pismu u koje je Tanjug imao uvid.

Predsednik Srbije je u pismu naveo da su se Srbija i Rusija, u različitim istorijskim okolnostima i izazovima, uvek na istoj strani, borili da osnovne vrednosti i vrline, koje zajednički negujemo, prevagnu nad politikama koje su pretile slobodi i nezavisnosti mnogih naroda u Evropi i svetu, hrabro i nesebično podnoseći najveću žrtvu.

Srbija i Rusija, poručuje Vučić u pismu, danas imaju svetlu tradiciju saradnje, razumevanja i uzajamne podrške.

Temelji ovih stožera nalaze se u bogatoj zaostavštini naših predaka, ali i u nespornoj opredeljenosti sadašnjih generacija za nastavak predanog rada na dodatnom razvoju odnosa u svim sferama, na način koji dolikuje prijateljstvu i bliskosti naših naroda, istakao je u pismu predsednik Srbije.

"Nemerljiv doprinos Putinove inicijative"

Vučić je, u pismu predsedniku Putinu, naglasio da je uveren da ćemo ukupne odnose naših zemalja i strateško partnerstvo nastaviti da osnažujemo i unapređujemo.

O tome, kako je podsetio, svedoči i Vučićeva nedavna poseta Moskvi, kao i veoma sadržajni razgovori koje su vodili radi unapređenja svih vidova saradnje, posebno na ekonomskom planu.

Predsednik Srbije u pismu ističe da su upravo Putinova inicijativa, zalaganje, mudra politika i briga za dobrobit srpskog naroda dali nemerljiv doprinos jačanju odnosa između Republike Srbije i Ruske Federacije.

"Poštovani Vladimire Vladimiroviču, budući da konstruktivni razgovori koje vodim sa Vama daju specifičan pečat kvalitetu naših ukupnih odnosa, sa posebnim zadovoljstvom Vas pozivam u zvaničnu posetu Srbiji, gde ste uvek rado viđen gost i prijatelj", naveo je Vučić.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво