"Lavrov u Srbiju donosi poruku mira"

Glavna i odgovorna urednica "Sputnjika" u Srbiji Ljubinka Milinčić kaže za RTS da šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u Srbiju dolazi sa porukom prijateljstva, mira, dobrih mamera.

Ljubinka Milinčić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da su odnosi između Srbije i Rusije toliko dobri da se ne može reći da se mogu unaprediti.

"To je ono razumevanje koje se ne očekuje, navikli smo na ultimatume, ucenjivanja i onda se teško navikavamo na činjenicu da neko može da nas posmatra prijateljski", napominje urednica Sputnjika.

Govoreći o Lavrovljevoj izjavi da se pribojava da u Srbiji može doći do ukrajinskog scenarija, urednica Sputnjika navodi da je ta izjava naišla na nerazumevanje u jednom delu srpskih medija i političkog establišmenta.

"Ona je krajnje jasna, Srbija je zemlja u kojoj veliki broj ljudi želi prijateljstvo sa Rusijom, ali i EU, jer smo mi u centru Evrope, mnogi od nas su se školovali u Evropi", ukazuje Milinčićeva.

Ukrajina je, objašnjava, drastičan primer.

"Ukrajina je bila proruska i imala je manji deo evropski nastrojenih političara, kad su dovedeni u situaciju da moraju da se odluče, izašli su na ulice, ne slučajno, i desilo se šta se desilo. Snajperima su ih gađali kako bi izdržali otpor", navodi Milinčićeva.

Prema njenim rečima, u odnosima Srbije i Rusije nema šumova.

"Centar u Nišu nije problem, ali ga Zapad posmatra kao špijunski centar i smešno je da to čine oni koji imaju Bondstil na 100 kilometara odatle", navodi urednica Sputnjika.

Rusija na nas, kaže, ne vrši pritisak po tom pitanju.

"Volela bih da se to reši, Rusija traži status koji ima Crveni krst. To je potrebno jer se za humanitarne potrebe uvoze razne stvari i prolazi se kroz administrativne procedure koje nisu potrebne", ukazuje Milinčićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво