Brnabićeva i Kif o značaju Investicionog samita u Londonu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Denisom Kifom o bilateralnim odnosima dve države, situaciji u regionu, kao i o predstojećem EBRD investicionom samitu zemalja Zapadnog Balkana u Londonu 26. februara, na kojem će učestvovati i premijerka.

Iz Vlade Srbije je saopšteno da je na sastanku potvrđen značaj Investicionog samita, što je prema premijerkinim rečima dokaz konkretnog zalaganja evropskih i međunarodnih institucija u pružanju podrške zemljama Zapadnog Balkana, sa ciljem brže integracije u Evropsku uniju, a istovremeno i prilika da se investitorima pošalje jasna poruka o velikom ekonomskom potencijalu regiona.

Premijerka Brnabić još jednom je istakla da je prioritet Srbije održavanje mira i stabilnosti u regionu i izrazila očekivanje da će Samit o Zapadnom Balkanu, u okviru Berlinskog procesa, koji se održava 10. jula u Londonu, doprineti daljem napretku u regionalnoj saradnji.

Ona je zahvalila na podršci Velike Britanije evropskim integracijama Srbije i regiona Zapadnog Balkana u Uniju, što doprinosi većoj stabilnosti ovog dela Evrope.

broj komentara 0 pošalji komentar