Vulin: "Velika Albanija" je najveća pretnja miru na Balkanu

Ideje o tome da svi Albanci žive u jednoj državi i da imaju jednog predsednika, jesu dokaz "Velike Albanije" i moraju biti zaustavljene, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Velika Albanija" je najveća pretnja za mir na Balkanu, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Komentaišući izjavu albanskog premijera Edija Rame da Albanija i Kosovo treba da imaju zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku i jednog predsednika, Vulin kaže da širenje velike Albanije mora biti zaustavljeno na Kosovu i Metohiji.

"Upravo zbog toga sam predlagao i predlažem da se razgraničenje između nas i velike Albanije mora ustanoviti na Kosovu i Metohiji, gde njeno širenje mora da bude zaustavljeno", naveo je Vulin.

Ukoliko, kaže, međunarodna zajednica nema hrabrosti da to kaže reći ćemo mi. 

"Svako mora da zna i da razume, ukoliko Albanci govore o tome da će imati jednu spoljnu politiku ili jednog predsednika, biće jako teško objasniti, na primer Srbima, da nemaju jednog predsednika ili jednu spoljnu politiku, budući da i mi živimo u nekoliko država na prostoru Balkana", poručio je ministar Vulin i dodao da "Velika Albanija mora da stane".

Ona je velika pretnja bezbednosti i miru svih balkanskih naroda i međunarodna zajednica mora da pokaže koliko je odlučna u očuvanju mira na prostoru Balkana, a ako to nije u stanju da kaže ili to da uradi, onda ćemo mi koji živimo na Balkanu morati da kažemo da smo veoma zabrinuti i za mir i za stabilnost, upozorio je Vulin.

"Velika Albanija mora konačno, nakon vekova, da bude zaustavljena u svojoj ekspanziji i svom širenju. Ja verujem da je Kosovo i Metohija pravi prostor da se velika Albanija zaustavi", naveo je ministar odbrane.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво