Vučić primio senatora Džonsona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je večeras, u vili "Mir", američkog senatora Rona Džonsona, a nakon razgovora planirano je obraćanje medijima.

Aleksandar Vučić i Ron Džonson sastali su se već tri puta u proteklih osam meseci, a američki senator je srpskog predsednika u više navrata nazivao ključnim liderom u regionu.

Predsednik Srbije sastao se sa senatorom iz Viskonsina tokom posete Vašingtonu u julu prošle godine.

Republikanac Džonson i demokratski senator iz Konektikata Kris Marfi rekli su tada da je stav zvaničnog SAD da otvorena pitanja na Balkanu ne mogu biti rešena bez liderstva Beograda, a da je predsednik Vučić u poziciji da bude taj lider.

Senatori su, nakon sastanka sa predsednikom Srbije, istakli da u Vašingtonu odlično razumeju koliko je važno da SAD, Srbija i EU ojačaju saradnju.

Džonson je, potom u avgustu, prilikom posete Beogradu, rekao da je došao u Srbiju jer je shvatio koliko je od ključnog značaja Vučićevo vođstvo i koliko je od velikog značaja Srbija za regionalni mir i stabilnost.

Američki senator je večeras kod predsednika Srbije došao u pratnji ambasadora SAD Kajla Skota.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво