Telegrami saučešća povodom pada iranskog aviona

Predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i šef srpske diplomatije Ivica Dačić uputili su telegrame saučešća iranskim zvaničnicima povodom pada aviona u kome je poginulo 66 ljudi.

Aleksandar Vučić uputio je saučešće predsedniku Islamske Republike Iran Hasanu Rohaniju povodom avionske nesreće na jugu te zemlje, u kojoj je poginulo više od šezdeset ljudi.

"Primite moje iskreno saučešće povodom nesreće aviona kompanije Aseman. Molim Vas da moje izraze saosećanja prenesete porodicama stradalih putnika i članova posade", navodi se u telegramu predsednika Vučića predsedniku Rohaniju.

Predsednik je u telegramu napisao da iako je teško suočiti se sa ovakvom tragedijom, uveren je da će celokupno iransko rukovodstvo pružiti snažnu podršku i utehu onima koji su u nesreći izgubili svoje najmilije".Ana Brnabić takođe je uputila telegram saučešća predsedniku Irana.

"U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime, izražavam iskreno saučešće Vama i porodicama nastradalih u avionskoj nesreći. Saučestvujemo u bolu sa porodicama i prijateljima koji su pretrpeli nenadoknadiv gubitak. Pružamo vam podršku u ovim teškim trenucima za celu zemlju", navodi se u telegramu premijerke Brnabić.

Ivica Dačić uputio je saučešće ministru inostranih poslova Irana Mohamedu Džavad Zafiru.

"U svoje lično ime i u ime Ministrarstva spoljnih poslova Republike Srbije izražavam iskreno saučešće povodom nesreće u kojoj je stradalo više od šezdest putnika. Molim Vas da moje izraze saosećanja prenesete porodicama stradalih i članovima posade", navodi se u telegramu.

Teško je naći reči utehe porodicama i prijatelima nastradalih, dodao je on.

"Ipak, siguran sam da u mojoj zemlji imate iskrenog i pouzdanog prijatelja, spremnog da pruži svu raspoloživu pomoć", poručio je Dačić, navodi se u saopštenju MSP.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се