Dačić i Rogozin potpisali protokol o saradnji

Na sednici međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Ruske Federacije i Srbije u Sočiju, protokol o saradnji potpisali su potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Cilj je da pored veoma dobrih političkih odnosa, razvijamo i ekonomske odnose i iskoristimo sve pogodnosti Sporazuma o slobodnoj trgovini, naveo je Dačić.

Ivica Dačić učestvuje u radu međuvladinog komiteta kao kopredsedavajući sa srpske strane, dok sa ruske strane ovu funkciju obavlja potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin.

"Veoma je pozitivno što je u prethodnoj, 2017. godini, naša spoljnotrgovinska razmena povećana u odnosu na 2016. godinu i iznosila je 2.5 milijarde dolara", istakao je Dačić.

Cilj je da pored veoma dobrih političkih odnosa što više razvijamo ekonomske odnose, kao i da iskoristimo sve pogodnosti Sporazuma o slobodnoj trgovini i sadašnje pregovaranje da taj sporazum važi za sve članice Evroazijske unije, naveo je srpski ministar.

"Imamo veoma dobru saradnju u oblasti energetike, poljoprivrede, čekaju nas neki novi projekti u sferi privrede, industrije", rekao je Dačić.

Podsetio je da za nekoliko dana u Beograd dolazi ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u cilju obeležavanja 180 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Rusije.

Dačić je ocenio da dve zemlje imaju dobru saradnju na međunarodnom planu – kada je reč o zaštiti naših nacionalnih i državnih interesa, kao i da između Srbije i Ruske Federacije postoji tradicionalno prijateljstvo i strateško partnerstvo.

"Naš zadatak je da to iskoristimo kao dobru osnovu za razvoj saradnje u svim segmentima društvenog života", izjavio je nakon sastanka Dačić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво