Jovanović: Kosovo otišlo, istinu treba reći

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je "Kosovo zauvek otišlo" i da to treba treći. LDP u svom stavu uvek je bio usamljen, ali nikada nije odustajao i nikada neće podržati one koji nemaju hrabrosti za suočavanje sa realnošću, naveo je lider te partije.

Jovanović je povodom deset godina od jednostrano proglašene nezavisnosti južne srpske pokrajine rekao da ta godišnjica opominje da vreme neumitno teče uprkos želji ogromnog dela političkih elita i političara da se ono zamrzne, navodi se u saopštenju LDP-a.

Dodaje se da ni 2008. godine, u zoru proglašenja nezavisnosti Kosova, ta partija nije bila sa većinom i da nije pristajala na laž koja se, kako kaže Jovanović, podmetala građanima da Kosovo može ostati deo Srbije nakon decenija tragičnih, nasilnih i pogrešnih postupaka. 

''I tada smo, kao i danas, govorili da je Kosovo zauvek otišlo i da je to istina - tužna, tragična, ali istina koju dugujemo da kažemo Srbima. Ni tada, kao ni danas, nismo odustajali od vere da su drugačije veze Kosova i Srbije ne samo moguće, nego i neumitne'', naveo je lider LDP-a.

Kako je rekao, ta stranka nikada nije promenila svoj stav da budućnost zemlje ne sme biti talac ružne slike prošlosti koju i dalje nismo spremni da priznamo. 

Jovanović je naveo da je LDP u svom stavu uvek bio usamljen, ali da nikada nije odustajao i nikada neće podržati one koji nemaju hrabrosti za suočavanje sa realnošću, sa posledicama sopstvene pogrešne politike i izgovorima koje je društvo uvek uzimalo u otporu promenama i prihvatanju odgovornosti.

''Za ovih deset godina sve se promenilo i ništa se nije promenilo. Kosovo živi svoj zacrtani put. To više nikako nije zemlja kakva je u krvi nastajala pre deceniju ili dve, a Srbija je ostala ista, i dalje nespremna da se suoči sa svojom ulogom u tom tragičnom gubitku koju je generacija političara, koji se još uvek bore za vlast, ostavila novim generacijama koje tek dolaze'', smatra Jovanovioć.

LDP obeležava ovaj dan sa novim ljudima koji imaju hrabrosti i odgovornosti da pomognu da se ružno lice prošlih ratova, sukoba, nemira i mržnje pretvori u pruženu ruku mira i pomirenja, dobrosusedskih odnosa i suživota sa prvim komšijama sa kojima verujemo da je zajednička i sasvim drugačija budućnost moguća, navodi se u saopštenju.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво