Plakati sa natpisima "10 godina okupacije KiM"

Na severu Kosova i Metohije osvanuli su plakati sa natpisima "10 godina okupacije Kosova i Metohije" i na crnoj pozadini prikazane ruke sa lisicama.

Plakati su lepljeni u centralnom delu severene Kosovske Mitrovice, a pored srpskog ispisani su i na albanskom i engleskom jeziku.

Prištinska Koha ditore za plakate u severnom delu KiM kaže da je preko tih parola poslata poruka da je Kosovo i Metohija deo Srbije, da je okupirano od strane međunarodne zajednice.

List dodaje i da policija u severnom delu Kosovske Mitrovice nije imala nikakav odgovor povodom ovih plakata.

Koha piše i da je kanal RTK2, koji emituje program na srpskom jeziku, danas imao uobičajen program, bez ikakvih podsećanja na desetogodišnjicu jednostrano proglašene nezavisnosti.

Navode i da je za taj kanal danas "potpuno običan" dan, a na programu nije prikazan logo koji bi pokazao da se radi o danu kada je pre 10 godina samoproglašena nezavisnost.

Kažu i da je čas u školama na području čitavog KiM trebalo da počne pričom o nezavisnosti, ali to nije bio slučaj u školama u Gračanici.

"Svako može da slavi ono što hoće, ja sa nezavisnošću Kosova nemam ništa, poštujem državu Srbiju", rekao je prištinskom listu jedan od građana.

broj komentara 6 pošalji komentar
(subota, 17. feb 2018, 19:37)
anonymous [neregistrovani]

daxa

Ovo je 10 godina mucenja.

(subota, 17. feb 2018, 18:10)
Goran [neregistrovani]

nezavisnost

Srbija nikad nece proznati nezavisnost, a stvari se mozda i promenu, pogledajte Spaniju.

(subota, 17. feb 2018, 17:10)
anondddymous [neregistrovani]

dd

Sta ocekujete ,da vam mi priznamo nezavisnost. Nikada!

(subota, 17. feb 2018, 16:54)
Mita [neregistrovani]

10 godina

Proslo je citavih 10 godina odkako drugi ljudi, a ne Srbi, odlucuju o zivotima nasih Srba, kojima je Kosovo ognjiste i matica. Tuzno, ali istinito.

(subota, 17. feb 2018, 16:32)
Strahinja [neregistrovani]

Плакати са натписима "10 година окупације КиМ"

Tiha voda bren roni .

(subota, 17. feb 2018, 15:46)
balthazare [neregistrovani]

Ako...

Samo treba odlučno da nastavimo, znam sigurno da podela Kosmeta ne dolazi u obzir, naše priznanje takođe, jer bi s njim, ne samo izgubili Kosmet, nego bi dali legitimitet NATO bombardovanju, a takođe i povod da se ugasi Republika Srpska. Sve ima svoju granicu, hvala.