Đurić: Dekada ohrabrenja za separatističke pokrete

Ono što su sponzori kosovske nezavisnosti nazvali jedinstvenim slučajem zapravo je postalo inspiracija mnogima koji veruju da posezanjem za jednostranim aktima ili nasiljem mogu da na teritorijama suverenih država stvaraju nove pseudodržavne tvorevine, rekao je povodom 10-godišnjice jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova Marko Đurić.

O dometima, problemima koji nisu rešeni, i novima koji su priznanjem kosovske nezavisnosti nastali, govorio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. On se javnosti, svetskoj i domaćoj, obratio i preko društvenih mreža.

"Na desetogodišnjicu jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, zapravo obeležavamo deset godina od rušenja sistema međunarodnog prava i principa suverenosti država", istakao je Đurić.

Naveo je da je protekla dekada bila "dekada ohrabrenja za separatističke pokrete koji su počeli da se bude širom sveta, i to će nastaviti da čine pozivajući se na slučaj samoproglašenog Kosova".

"Ono što su sponzori kosovske nezavisnosti nazvali jedinstvenim slučajem zapravo je postalo inspiracija mnogima koji veruju da posezanjem za jednostranim aktima ili nasiljem mogu da na teritorijama suverenih država stvaraju nove pseudodržavne tvorevine", rekao je Đurić.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво