Srpska lista: Neodmerene izjave Zigmara Gabrijela

Neodmerena izjava šefa nemačke diplomatije Zigmara Gabrijela, i tako pogrešna procena situacije mogla je da proisteke samo iz činjenice da su domaćini pogrešno informisali gosta, ne predstavljajući mu političko bezbednosno situaciju u pravom svetlu, saopštila je Srpska lista.

Srpska lista ističe da je na čelu lokalne samouprave u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji.

Dodaju, da je na tu poziciju došla zahvaljujući ubedljivoj podršci srpskog naroda i da ne može dozvoliti bilo kome da paušalno stigmatizuje institucije javne vlasti u sredinama sa srpskom većinom, piše u saopštenju.

Zigmar Gabrijel je, kako se navodi, povredio osećanje Srba kvalifikujući, na srpski državni praznik, institucije našeg naroda kao kriminalne i nepostojeće, iako je sasvim sigurno morao biti upoznat da Srbi, da nema tih institucija, danas verovatno više ne bi ni živeli na Kosovu i Metohiji.

Srpska lista poziva ministra Gabrijela da ako zaista ima saznanja o vladavini organizovanog kriminala na severu Kosova i o ljudima koji, kako tvrdi, ubijaju ili su spremni da ubiju, ta saznanja bez odlaganja podeli sa nadležnim pravosudnim organima.

"Nadamo se da je ministru Gabrijelu poznata činjenica da je sever pokrajine, koji je danas opisao kao zonu vladavine organizovanog kriminala, deo Kosova i Metohije na kojem je, prema zvaničnim statistikama MUP u Prištini, najmanje počinjenih, a najviše rasvetljenih krivičnih dela", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво