Srpska lista: Neodmerene izjave Zigmara Gabrijela

Neodmerena izjava šefa nemačke diplomatije Zigmara Gabrijela, i tako pogrešna procena situacije mogla je da proisteke samo iz činjenice da su domaćini pogrešno informisali gosta, ne predstavljajući mu političko bezbednosno situaciju u pravom svetlu, saopštila je Srpska lista.

Srpska lista ističe da je na čelu lokalne samouprave u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji.

Dodaju, da je na tu poziciju došla zahvaljujući ubedljivoj podršci srpskog naroda i da ne može dozvoliti bilo kome da paušalno stigmatizuje institucije javne vlasti u sredinama sa srpskom većinom, piše u saopštenju.

Zigmar Gabrijel je, kako se navodi, povredio osećanje Srba kvalifikujući, na srpski državni praznik, institucije našeg naroda kao kriminalne i nepostojeće, iako je sasvim sigurno morao biti upoznat da Srbi, da nema tih institucija, danas verovatno više ne bi ni živeli na Kosovu i Metohiji.

Srpska lista poziva ministra Gabrijela da ako zaista ima saznanja o vladavini organizovanog kriminala na severu Kosova i o ljudima koji, kako tvrdi, ubijaju ili su spremni da ubiju, ta saznanja bez odlaganja podeli sa nadležnim pravosudnim organima.

"Nadamo se da je ministru Gabrijelu poznata činjenica da je sever pokrajine, koji je danas opisao kao zonu vladavine organizovanog kriminala, deo Kosova i Metohije na kojem je, prema zvaničnim statistikama MUP u Prištini, najmanje počinjenih, a najviše rasvetljenih krivičnih dela", navodi se u saopštenju Srpske liste.

broj komentara 13 pošalji komentar
(petak, 16. feb 2018, 08:05)
anonymous [neregistrovani]

Maja

Sramota je da jedan sef diplomatije daje takve izjave.

(petak, 16. feb 2018, 04:44)
anonymous [neregistrovani]

Kako bi

g.Gabriel postupio da je umesto Kosova neka Njemačka pokrajina,primerice Bajern i da mu dodje Dacic i kaže to treba pripojiti Francuskoj.

(četvrtak, 15. feb 2018, 23:53)
Orleanka [neregistrovani]

Podrška

KiM je naša duša! Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem nikada neće priznati nezavisnost KiM!

(četvrtak, 15. feb 2018, 23:20)
anonymous [neregistrovani]

Neistina

Ovakva izjava je krajnje besmislena.

(četvrtak, 15. feb 2018, 23:14)
anonymous [neregistrovani]

hhhkh

Zaista besmislene izjave Gabrijela!!!

(četvrtak, 15. feb 2018, 22:59)
Nikola [neregistrovani]

neodmerene izjave

Izjave Gabrijela ne treba komentarisati jer su besmislene. Da je Srbija htela da prizna "nezavisno" Kosovo, mogla je to da uradi pre 17 godina a ne sada. Očigledno da je Gabrijel izgubio kompas pa ne zna šta priča. Kako da Srbija uradi nešto što je u sukobu sa međunarodnim pravom. Da li bi Nemačka uradila isto ?

(četvrtak, 15. feb 2018, 22:26)
Jana [neregistrovani]

kosovo

Sramota, nasim ljudima na Kosovu je ionako tesko i onda dodje neko sa takvim izjavama.

(četvrtak, 15. feb 2018, 22:21)
Podsetnik [neregistrovani]

Nisi ono, šta o sebi misliš,

već si ono,šta drugi o tebi misle!

(četvrtak, 15. feb 2018, 22:09)
Mita [neregistrovani]

Izjava Gabrijela

Izjava Gabrijela je apsolutno nekorektna i neka niko ne ocekuje od Srbije da prizna Kosovo.

(četvrtak, 15. feb 2018, 22:08)
Милошanonymous [neregistrovani]

неозбиљност

Господин Габријел је дошао да нас напада, плаши и уцењује или није достојан функције коју обавља јер даје оцене и процене о нечему што не зна! Како он сме да обећа да ће натерати државе које не признају Косово да то учине? Како ће их натерати, пушком, ухапсиће их или отерати из Европе? То је неозбиљно и неевропски!