Gojkovićeva u Knesetu o saradnji dva parlamenta

Drugog dana posete Jerusalimu, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković posetila je izraelski Kneset. To je bio prvi susret predsednika parlamenata dve zemlje od uspostavljanja diplomatskih odnosa pre četvrt veka. Razgovarali smo o modelima saradnje naših odbora, rekla je Gojkovićeva.

Ispred Kneseta, na grob Neznanog junaka Maja Gojković položila je cveće i predsedniku Kneseta Juliju Edelštajnu poručila da u spomen na žrtve Holokausta Srbija priprema zakon o zaštiti spomen-parka na Starom sajmištu.

Edelštajn je zahvalio Srbiji na zakonu kojim se imovina preminulih žrtva Holokausta vraća jevrejskoj zajednici i poručio da bi takav zakon trebalo da imaju sve zemlje Evrope.

Kneset je danas raspravljao o budžetu, ali su izraelski poslanici pozdravili kolege iz Srbije.

"Dobro došli u Jerusalim i u Kneset – srce izraelske demokratije. Prijateljske veze Srbije i Izraela su dobre, nadamo se da će se razvijati na poljima ekonomije, kulture i turizma. Zahvalni smo vam na čvrstom stavu protiv svake manifestacije antisemitizma i pokušaja revizije istorije", naveo je Edelštajn.

Domaćini poručuju da Izrael nije i neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije. Dva parlamenta radiće na razvoju međudržavne saradnje.

"Razgovarali smo o modelima saradnje naših odbora i davanja podrške jedni drugima u međunarodnim organizacijama na onom nivou podrške na kojem to ostvaruju naše dve vlade", rekla je Gojkovićeva.

Šefovi poslaničkih grupa prijateljstva Srbije i Izraela, Vladimir Marinković i Oded Forer, razmenili su parlamentarna iskustva posebno u razvoju ženskog preduzetništva. Izraelski parlamentarci prihvatili su poziv za uzvratnu posetu Beogradu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво