Putin čestitao Vučiću Dan državnosti

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin ocenio je da su rusko-srpski odnosi na visokom nivou i da se politički dijalog i plodna saradnja šire u različitim oblastima.

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin uručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pismo-čestitku ruskog predsednika povodom Dana državnosti.

"Rusko-srpski odnosi, koji se zasnivaju na davnim tradicijama prijateljstva i duhovne bliskosti, na visokom su nivou. Širi se politički dijalog i plodna saradnja u različitim oblastima", naveo je Putin.

"Toplo se prisećam našeg nedavnog sastanka u Moskvi, konstruktivnih i sadržajnih razgovora. Računam da ćemo nastaviti da zajedno radimo na daljem unapređenju celokupnog kompleksa bilateralnih odnosa za dobrobit bratskih naroda naših zemalja. Želim Vam, gospodine predsedniče, dobro zdravlje i uspehe, a svim građanima Srbije – blagostanje i prosperitet", navodi se u čestitki Putina.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da će predstojeća poseta ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, kada će će biti obeleženo 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, dati snažnu potvrdu čvrstog prijateljstva dveju zemalja i odrediti prioritete buduće saradnje.

Čepurin je istakao da je zvanična poseta predsednika Vučića Hrvatskoj važna za Srbe koji tamo žive i da očekuje da se odrazi na poboljšanje njihovog položaja.

Predsednik Srbije je zahvalio što je ruski ambasador u Hrvatskoj prisustvovao Velikoj narodnoj skupštini Srpskog nacionalnog vijeća, održanoj juče u Zagrebu, i time iskazao brigu za položaj tamošnjih Srba.

Dvojica sagovornika su razmotrili i mogućnosti za povećanje privredne saradnje Srbije i Rusije, s obzirom na poboljšanje ekonomskih pokazatelja u obema zemljama.

Oni su ocenili da će predstojeće zasedanje Međuvladinog mešovitog komiteta za saradnju dveju zemalja dati snažan impuls sveukupnim ekonomskim odnosima, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво