Mihajlović: Poseta Vučića Hrvatskoj – put odgovorne politike

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže za RTS da je najviši domet posete predsednika Srbije Hrvatskoj dijalog, odgovornost i snaga Srbije da drži zadatu reč.

Zorana Mihajlović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da je poseta predsednika Srbije Hrvatskoj državnički put jedne odgovorne i racionalne politike.

Napominje da je to važno za stabilnost Srbije i regiona.

"Mi hoćemo da idemo napred a ne da se vraćamo u prošlost, koju svakako nećemo zaboraviti. Dobro znamo kroz šta smo prošli. Važna je srpska zajednica u Hrvatskoj, važno je da se oni osećaju sigurnije", naglašava ministarka.

Jasno je da kada govorimo o prošlosti nemamo isto mišljenje ali, ističe Mihajlovićeva, ono oko čega možemo da se složimo jesu projekti za budućnost.

"To nije toliko važno za nas, već za za našu decu i za decu naše dece. Važno je da naše ekonomske veze budu još bolje", ukazuje potpredsednica Vlade.

Prema njenim rečima, najviši domet posete predsednika Srbije Hrvatskoj je dijalog, odgovornost i snaga koju je pokazala Srbija, snaga da držimo reč.

Uradili smo za hrvatsku zajednicu u Srbiji sve što smo dogovorili, navodi ministarka ističući da isto očekujemo i za srpsku zajednicu u Hrvatskoj. 

Kada je reč o prugi Beograd–Zagreb, ministarka napominje da se danas vozom putuje oko sedam sati.

"Sa ministrom prometa sam razgovarala o rekonstrukciji. Mi smo jedan deo pruge i obnovili. Vrednost projekta sa srpske strane je oko 250 miliona evra. Za dve nedelje ćemo da se vidimo u Beogradu oko dogovaranja protokola. Pokušaćemo da apliciramo za evropske projekte", naglašava ministarka građevine.

Ukazuje da je to način da dve zemlje budu bliže "da se čujemo, vidimo, imamo dijalog i da budemo bolje povezani".

"Šumova će uvek biti ali je važno kuda idemo. Da vidimo Srbiju za pet, 10, 50 godina. Ovo nije pitanje sitnih političkih poena. Šumova i političara koji kažu da je Vučić u Hrvatskoj ponizio Srbiju, uvek će biti. Čime je ponizio Srbiju? Time što je državnik?", navodi Mihajlovićeva.

broj komentara 0 pošalji komentar