Čepurin uručio Dačiću čestitku Lavrova povodom Dana državnosti

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov čestitao je srpskom kolegi Ivici Dačić praznik – Dan državnosti Srbije, ističući da nivo poverenja i visoka dinamika rusko-srpskih kontakata ubedljivo pokazuju da se odnosi između naših zemalja kontinuirano i produktivno razvijaju.

"Ubeđen sam da će uspostavljenje pre više vekova tradicije prijateljstva i uzajamne podrške, koje su i sad od fundamentalnog značaja, nepromenljivo doprinositi daljem produbljivanju bilateralnih veza u svim oblastima. To u punoj meri odgovara interesima naroda Rusije i Srbije, doprinosi jačanju bezbednosti u balkanskom regionu", naveo je Sergej Lavrov u čestitci koju je danas Dačiću uručio ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin.

Na sastanku Dačića i Čepurina razgovarano je o aktivnostima i planovima za dalji razvoj bilateralne saradnje u narednom periodu, sa posebnim akcentom na predstojeću posetu ministra Lavrova Beogradu, 21. i 22. februara, u sklopu obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, saopštio je MSP.

broj komentara 0 pošalji komentar