Đurić: Brisel obavešten da smo spremni za nastavak dijaloga

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se sa šefom Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom, kome je rekao da je Srbija obavestila Brisel da je spremna za nastavak dijaloga.

Marko Đurić je rekao da Srbija želi da dijalog bude nastavljen i naveo da su jedine opstrukcije tog procesa do sada dolazile iz Prištine, koja je pre oko godinu dana čak formalnom odlukom parlamenta zamrznula dijalog, saopštila je Kancelarija za KiM.

"Obavestili smo Brisel da smo spremni za nastavak dijaloga", rekao je Đurić na sastanku sa šefom Misije OEBS-a na KiM.

U razgovoru o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i istrazi ubistva Olivera Ivanovića, Đurić je rekao da je zadovoljan što je, iako sa mesec dana zakašnjenja, konačno počela da pristiže prva dokumentacija iz Prištine u vezi sa istragom ubistva Ivanovića.

Srbija će, prema njegovim rečima, nastaviti da politički, ekonomski i u svakom drugom smislu pomaže srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i to će u budućnosti činiti još intenzivnije.

Đurić i Bratu razgovarali su i o problemu političkog i verskog ekstremizma na Kosovu i Metohiji, kao i nastojanjima da profunkcioniše specijalni sud za ratne zločine takozvane OVK, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво