Vučić poklonio računare školi u Vrginmostu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Osnovnu školu "Gvozd" u Vrginmostu, kojoj je poklonio deset lap-top računara, a pošto postoji potreba za još jednim, obećao je da će još tokom dana i taj jedan biti isporučen.

U informatičkom odeljenju škole koja broji 94 đaka, a od toga 42 odsto srpske nacionalnosti, Aleksandar Vučić je razgovarao sa učenicima koji su mu pomoću mikrobita napisali: "Hvala na donaciji".

Takođe je sa njima popričao i o tome kako žive u svom mestu. Vučić je u jednom trenutku zamolio novinarske ekipe da izađu iz učinice i nastavio razgovor sa đacima bez prisustva medija.

Nakon razgovora, u holu škole deca su za predsednika Srbije izvela jednu koreografiju.

Vučić je na kraju, interesujući se za rad folklorne sekcije, upitao da li im je nešto potrebno, na šta je dobio odgovor da bi voleli da imaju vlašku nošnju, pa je obećao da će dobiti i tu nošnju.

Od direktorke škole "Gvozd" Barbare Ljubišić, predsednik Vučić je na poklon dobio ručni rad đaka te škole, na čemu se posebno zahvalio.

"Predmet srpski jezik pohađa 32 odsto đaka" 

Barbara Ljubišić rekla je da je dobro da se radi na pomirenju i uspostavljanju boljih odnosa između dve zemlje i da je dobra inicijativa predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da pozove svog srpskog kolegu da poseti Hrvatsku.

"Mi smo ozbiljna obrazovna ustanova, ne pravimo nikakave razlike među decom, poštujemo i negujemo različitosti, nacionalnosti i vere i time se možemo ponositi", rekla je Ljubišićeva za Tanjug pred dolazak Vučića u školu.

Objašnjavajući kako funkcioniše škola, Ljubišićeva je navela da oko 30 odsto đaka ima izborni predmet pravoslavnu veronauku, a 32 odsto pohađa predmet srpski jezik i kultura.

Život u opštini Gvozd je poslednjih godina veoma težak, kaže Ljubišićeva dodajući da se to odražava i na broj dece koji se poslednjih godina drastično smanjuje.

Kada je počela da radi u školi 2002. godine bilo je 230 đaka, a trend opadanja je naročito primetan poslednjih godina.

"Ljudi odlaze za poslom, čitave porodice se iseljavaju u potrazi za boljim uslovima", rekla je Ljubišićeva i dodala da za decu postoji jako malo sadržaja u ovom mestu, zbog čega se škola trudi da im pruži što više sadržaja.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво