Vučić: Na insistiranje Plenkovića i o ratnoj odšteti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, na Plenkovićevo insistiranje, razgovarao i o pitanju ratne odštete, mada je, kaže, uvek spreman da o svemu razgovara.

Vučić je posle sastanka sa Plenkovićem, pošao preko Markovog trga ka Saboru, a novinari su ga "otpratili" pitanjima o sadržaju razgovora sa hrvatskim premijerom, posebno na pitanju da li je bilo reči o ratnoj odšteti.

Predsednik Srbije je u hodu rekao da su razgovarali "o mnogo čemu", a na ponovljeno pitanje potvrdno je odgovorio da je bilo reči i o ratnoj odšteti.

"Jeste, jedna od tema koju je pokrenuo gospodin Plenković", rekao je Vučić i dodao da je imao sasvim drugačiji stav i odgovorio mu sve što misli o tome.

Na pitanje da li će nastaviti razgovore, Vučić je odgovorio da će o svemu uvek razgovarati.

Predsednik Vučić je na Tviteru napisao da je razgovarao sa Andrejem Plenkovićem o temama od interesa za obe strane, manjinskim pravima, o tome koliko je učinjeno i koliko možemo da učinimo.

Detalje sastanka je na Tviteru podelio je i hrvatski premijer. "S predsednikom Srbije razgovarao sam o svim otvorenim pitanjima između dve države – nestalima, granici, pravosudnoj saradnji, ratnim odštetama, zaštiti manjina, sukcesiji i saradnji i evropskom kontekstu", napisao je Plenković.

Hrvatski premijer dočekao je Vučića ispred sedišta Vlade, na Markovom trgu, a Vučić se potom upisao u Zlatnu knjigu. 

"Izražavam iskreno uverenje da će odnosi između Srbije i Hrvatske biti značajno unapređeni, kao i odnosi Srba i Hrvata u celini. Siguran sam da će Vlada Hrvatske, kao i svi mi u Srbiji, tom važnom i pozitivnom procesu dati puni doprinos", upisao je predsednik Vučić.

Predsednica Hrvatske, koja je i pozvala Vučića u posetu, izjavila je ranije da izvinjenje i ratna odšteta nisu na dnevnom redu razgovora.

Plenković, koji nije dobro primio poziv predsednice srpskom predsedniku, od početka je insistirao na pokretanju tog pitanja.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво