Brnabić: O kadrovskim rešenjima nećemo putem medija

O smenama i kadrovskim rešenjima u Vladi Srbije nećemo razgovarati putem medija, jer smatram da to nije korektno, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Brnabićeva je to rekla odgovarajući na pitanje novinara da li će smeniti državnog sekretara Ministarstva kulture Aleksandra Gajovića, koji je ranije rekao da nije u nadležnosti Ministarstva kulture da se bavi napadima na novinare, te da oni sami treba da poznaju zakone koji ih štite i kada su ugroženi da se obrate policiji.

Brnabićeva je rekla da Vlada Srbije osuđuje sve napade na medije, bilo verbalne ili fizičke, i da je važno "da se jasno osude napadi na predstavnike svake medijske kuće, kako Pinka, tako i N1".

"Isto je važno da kažemo punu istinu, da li je na verbalni napad MUP odmah reagovao na pravi način i najprofesionalnije", rekla je premijerka i dodala da je reagovanje MUP-a dokaz politike Vlade Srbije.

Ponovila je da nije korektno da se preko medija vodi diskusija o smenama i kadrovskim rešenjima u Vladi, te da je Vlada na čijem je čelu profesionalna.

Brnabićeva je navela da napadi na novinare ne smeju da se relativizuju i da moraju da postoje isti standardi za sve, a to je crvena linija i civilizacijska norma.

"Kao što nije civilizacijska norma napad pojedinih medija i udruženja na legitimne predstavnike vlasti. Civilizacijske norme moraju da važe za sve", rekla je Brnabićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара