Brnabićeva: Ne očekujem velike rezultate iako je Vučić pružio ruku

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kaže da ne očekuje naročito velike rezultate od posete presednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, ali da očekuje da se dijalog nastavi.

"U ovom trenutku ne čini mi se da imamo dijalog, imamo Srbiju koja pruža ruku, ali sa druge strane ne čujemo da su na dijalog spremni. Očekujem da počne dijalog i da poseta prođe u najboljem redu, to mi je u ovom trenutku važno", rekla je Ana Brnabić.

Premijerka je naglasila da je predsednik Vučić još jednom pružio ruku i otišao u Hrvatsku, iako je njegovoj poseti prethodila "atmosfera neverovatna za jednu članicu EU".

"Nije u redu da nekog državnika pozovete u posetu, da on na to pristane i da onda imate onakvu reakciju kao što ste imali. Danas imamo čak i proteste u Zagrebu", rekla je Brnabićeva novinarima u Beogradu.

Brnabićeva je dodala da nije bilo zapaljive retorike iz Srbije, već da su pojedini političari samo reagovali na "neverovatne izjave iz Zagreba", ali da je Srbija uvek spuštala loptu.

"Niko više nije uložio u hrvatsku nacionalnu manjinu od prethodne vlade Aleksandra Vučića. Uloženo je u obnovu kuće Bana Jelačića, u puteve, sve što je dogovoreno deklaracijom koju su u Subotici potpisali Vučić i Grabar Kitarović", naglasila je premijerka.

Očekuje, da se dijalog Beograda i Zagreba nastavi.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво