Brnabićeva o izjavi Vulina: Treba spustiti loptu

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, osvrćući se na izjavu ministra odbrane Aleksandra Vulina da će predsednika Aleksandra Vučića u Zagrebu "dočekati ustaše", rekla da ne voli zapaljive izjave i da je vreme da se spusti lopta.

"Sa obe strane ima zapaljivih izjava, ne bih ulazila u to, želim da doprinesem konstruktivnoj atmosferi i tako neću komentarisati ni neke izjave koje dolaze iz Zagreba. Treba spustiti loptu i dati šansu saradnji. Koliko god teško bilo i koliko god ti odnosi bili kompleksni, Srbija će nastaviti da pruža ruku toj saradnji", poručila je Ana Brnabić u razgovoru za N1 u Budimpešti.

Istakla je da zapaljive izjave ne mogu da doprinesu dugoročnom pomirenju i saradnji koju Srbija zastupa i kojoj se nada.

"Mi smo u ne znam koliko navrata pokazali da jesmo za regionalnu saradnju. Samim tim što je cela Vlada bila pre sedam dana u Sloveniji na zajedničkoj sednici, danas smo u Mađarskoj, predsednik Republike je putovao u Austriju, on ide u ponedeljak i utorak u Zagreb, ja planiram neke druge posete regionu", navela je Brnabićeva.

Na konstataciju reportera N1 da, kada je reč o odnosima s Hrvatskom, neko često da zapaljivu izjavu, pa ona mora da "spušta loptu", premijerka je rekla da je to njen posao.

"Moj posao je da spuštam loptu, moj posao je da probam da budem racionalna, da ne reagujem emotivno. I mislim da je to odgovornost koja je na meni", istakla je Brnabićeva.

"Treba da prestanemo da gledamo u prošlost, i u samoj Srbiji. I da prestanemo da se delimo na četnike i partizane 2018. godine, u 21. veku, stvarno, nekako, kada ćemo početi da gledamo u budućnost ako nećemo danas? I mislim da je to naša odgovornost prema budućnosti, prema generacijama koje dolaze iza nas", zaključila je Brnabićeva.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ranije je izjavio da predsednik Vučić odlazi u misiju mira, a da ga u Hrvatskoj dočekuju uvredama i pretnjama.

Naglasio je da iz Srbije nije krenula nikakva rasprava.

"Ako je kritika da su ti koji će ga čekati na protestima ustaše, biće mi ogromno zadovoljstvo ako sam pogrešio", rekao je Vulin.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво