Brnabićeva i Ader: Odlični odnosi važni za saradnju u regionu

Predsednica Vlade Ana Brnabić i predsednik Mađarske Janoš Ader konstatovali su da su Srbija i Mađarska posvećene jačanju regionalne stabilnosti i saradnje, kao i da su odnosi dve zemlje na istorijski najvišem nivou, izgrađeni na strateškom partnerstvu.

Redovne zajedničke sednice dve vlade, kako je ocenjeno, su kruna uspešne saradnje koja će se nastaviti i u budućnosti.

"Srbija izuzetno ceni dosadašnje aktivnosti i podršku Mađarske u procesu evropskih integracija Srbije", naglasila je Brnabićeva na sastanku koji je održan u okviru radne posete Mađarskoj.

"Nakon predstavljanja Strategije Evropske komisije o proširenju na Zapadni Balkan, kontinuirana podrška Mađarske izuzetno je važna za Srbiju", istakla je predsednica Vlade.

Brnabićeva i Ader razgovarali su o unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje i posebno istakli značaj velikih zajedničkih infrastrukturnih projekata koji su važni za ceo region.

Takođe, veliki potencijal mađarskih investicija je u oblasti banjskog turizma, imajući u vidu pozitivna iskustva Mađarske u toj oblasti, saopšteno je iz Vlade.

Mađarski predsednik Janoš Ader istakao je da je Mađarska zadovoljna rezultatima dosadašnjih Samita Kina-CIEZ, posebno potpisivanjem Memoranduma o razumevanju i saradnji na izgradnji železnice Beograd–Budimpešta i otpočinjanjem radova na tom projektu.

Na razgovoru Brnabićeve i Adera bilo je reči i o aktuelnim političkim temama u regionu Zapadnog Balkana.

Brnabićeva je na čelu delegacije Vlade Srbije koja je u glavnom gradu Mađarske održala četvrtu zajedničku sednicu sa vladom te zemlje.

Potpisano je i deset različitih sporazuma o saradnji sa Mađarskom.

Nakon sastanaka sa predsednikom Mađarske, Brnabićeva se sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom obratila učesnicima Poslovnog foruma Mađarska–Srbija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво