Mađarske kompanije zainteresovane za Fruškogorski koridor

Postoji interesovanje mađarskih kompanija za izgradnju Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma, po modelu javno-privatnog partnerstva, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Izgradnja Fruškogorskog koridora je važan projekat za Srbiju, za koji je već urađen deo projektne dokumentacije, a u narednom periodu razgovaraće se o modelima finansiranja, rekla je Mihajlović, koja se u Budimpešti sastala sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom, saopšteno je iz Ministartva.

 

Za regionalno povezivanje, ističe potpredsednica vlade, važno je i uklanjanje nefizičkih barijera, kroz efikasnije procedure na granicama, dok je mađarska strana obećala da će biti rešen problem dugog zadržavanja na graničnim prelazima i u drumskom i u železničkom saobraćaju.

Mihajlović i Sijarto razgovarali su i o projektima u železničkom saobraćaju, uključujući najveći zajednički projekat izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, ali i projekat pruge Subotica-Baja.

Mihajlovićeva je razgovarala u Budimpešti i sa ministrom za nacionalni razvoj Mađarske, Miklošem Šestakom, o realizaciji projekta izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta i efikasnijim graničnim procedurama između dve zemlje.

Mihajlovićeva je rekla da je Šestak obećao da će se rešiti problem dugog zadržavanja drumskih prevoznika.

Na sastanku, koji je održan u okviru zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske, razmatran je i napredak u realizaciji projekta izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta.

Govoreći o realizaciji ovog projekta na teritoriji Mađarske, ministar Šestak rekao je da se ponude izvođača za deo pruge koji gradi Mađarska mogu očekivati u martu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи