Tri poslanika dobila saglasnost za obavljanje druge funkcije

Troje poslanika i jedan član Republičke izborne komisije (RIK) dobili su saglasnost od Administrativnog odbora Skupštine Srbije za obavljanje druge funkcije.

Poslanica Dragana Kostić dobila je saglasnost odbora da uz tu funkciju može da obavlja posao konsultanta u niškoj Agenciji za reviziju, dok poslanik Žarko Mićin može da bude član Gradske izborne komisije u Novom Sadu.

Saglasnost da obavlja posao zamenika člana Gradske izborne komisije u proširenom sastavu u Beogradu dobio je poslanik Nenad Konstantinović.

Član RIK-a Marko Danilović dobio je pozitivno mišljenje da obavlja pored te i funkciju člana GIK-a u proširenom sastavu u Beogradu.

Milorad Mirčić iz Srpske radikalne stranke negodovao je zato što se, kaže, skoro na svakoj sednici pojavljuju zahtevi poslanika iz vlasti za vršenje druge funkcije, uz ocenu da to nije u suprotnosti sa zakonom, ali je, dodaje, to interesantno jer te druge funkcije podrazumevaju i određene naknade.

"Lično tumačim da za to postoje dva razloga, ili vlast želi da određenim poslanicima nadoknade primanja, ili nemaju kadrove. Ako vlast nema dovoljno kadrova, onda je to zabrinjavajuće", rekao je Mirčić.

Poslanica Dosta je bilo Branka Stamenković kaže da je Administrativni odbor postao kao "španska serija" jer su stalno iste stvari na dnevnom redu – kažnjavanje poslanika i dodeljivanje duplih funkcija, a druge teme, poput Pravilnika o sistematizaiji u Narodnoj skupštini, ne dolaze na dnevni red.

Predsednik odbora Aleksandar Martinović (SNS) joj je objasnio da je njegova obaveza da zahteve poslanika stavi na dnevni red.

"Prekršio bih zakon kad ne bih stavio na dnevni red zahtev bilo kog poslanika (za obavljanje druge funkcije). To je moja obaveza i to bi bila obaveza svakog drugog ko bi bio na mom mestu. Konačnu odluku za drugu javnu funkciju ne daje odbor već Agencija za borbu protiv korupcije", zaključio je Martinović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво