Vulin: Vučić ne treba da ide u Hrvatsku

Mirovna politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema sagovornike u Hrvatskoj i zato smatram da predsednik ne treba da ide u Hrvatsku, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Vučićeva poseta se među hrvatskim političarima uslovljava izvinjenjima za koje nema razloga ni opravdanja, a on vređa i napada", rekao je Aleksandar Vulin reagujući na izjave hrvatskog potpredsednika Vlade i ministra odbrane Damira Krstičevića.

Krstičević je, nakon sednice vlade, rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobrodošao u Hrvatsku, ali i da prvo očekuje da se, kako je rekao, izvini "zbog velikosrpske agresije" na tu zemlju.

Vulin kaže da Vučić, "ako ipak odluči da ide, onda s pravom treba da očekuje i dobije izvinjenje za genocid izvršen nad Srbima tokom Drugog svetskog rata, za masovna ubistva i proterivanja Srba u građanskom ratu u Hrvatskoj tokom devedesetih godina, izvinjenje i povlačenje Zakona o braniteljima, gde se Srbi proglašavaju agresorima".

Prema njegovom mišljenju, Vučić treba da dobije i izvinjenje i nadoknadu za otetu imovinu prognanih Srba ali i države Srbije, izvinjenje za zatvaranje granica tokom migrantske krize, izvinjenje za ustaške table na jasenovačkom stratištu. 

U izjavi za javnost, Vulin naglašava da Vučić ne treba da ide tamo gde se sećanje na pobijene Srbe u Jasenovcu smatra uvredom, a ustaški vikar Alojzije Stepinac proglašava svecem. 

"Neka Hrvatska nađe snage da prizna zločine i za njih se izvini pa neka onda naš predsednik ide u Zagreb", poručuje Vulin.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво