Vučić doputovao u radnu posetu Beču

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Beč, u radnu posetu Austriji, na poziv šefa austrijske države Aleksandera van der Belena.

Aleksandar Vučić će kasnije posle podne imati sastanak sa predstavnicima Privredne komore Austrije i austrijskim privrednicima, koji već rade u Srbiji ili žele da investiraju u našoj zemlji.

Predsednik Vučić će sutra, kako najavljuju iz kabineta predsednika Austrije, biti dočekan sa vojnim počastima ispred Predsedništva Austrije, nakon čega je planiran razgovor u četiri oka šefova dve države.

Slede razgovori predsednika Austrije i Srbije, koji će se nastaviti uz prisustvo delegacija dve zemlje, a po završetku sastanka Van der Belen i Vučić će se obratiti medijima.

Predsednik Srbije sastaće se u Beču i sa novim austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, a nakon sastanka predviđeno je takođe zajedničko obraćanje medijima.

Na kraju posete predsednika Srbije Beču planiran je sastanak sa predsednikom austrijskog parlamenta Volfgangom Sobotkom.

Glavna tema razgovora šefa srpske države sa austrijskim domaćinima, pored bilateralne saradnje, biće, kako je najavljeno, i situacija u regionu i pre svega približavanje Srbije EU.

Ranije danas, Vučić je u obraćanju novinarima rekao da smo u poslednje vreme podigli robnu razmenu sa Austrijom za 200 miliona evra, i da je ona sada oko milijardu evra, da ima mesta i daljem proširenju i povećanju trgovinske saradnje.

Kako je rekao, sa Van der Belenom i Kurcom razgovaraće o daljoj saradnji i njenom podizanju na još viši nivo.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво