Đurić: Nema još usaglašenog pravno obavezujućeg dokumenta

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić precizirao je da još ne postoji nešto što bi bio usaglašen pravno obavezujući dokument, koji se očekuje da Beograd potpiše sa Prištinom na putu ka EU.

"Države članice nemaju usaglašen stav po tom pitanju", rekao je Đurić na pitanje novinara šta podrazumeva pravno obavezujući dokument.

"Vrlo je teško reći šta je pravno obavezujući dokument, jer države članice EU nemaju usaglašen stav po tom pitanju. Ali, ako ga budu u nekom trenutku imale i kada ga budu imale i kada nam ga budu predstavile, mi ćemo se o tome izjasniti", rekao je Đurić novinarima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predsednikom Evropskog parlamenta Antoniom Tajanijem rekao je da EU očekuje od Srbije pravno obavezujući dokument sa Prištinom, posle kojeg bismo mogli da postanemo članica EU.

"Međunarodne institucije da pritisnu Prištinu" 

Kada je reč o ubistvu Olivera Ivanovića, Đurić je rekao da Priština nije dostavila nove informacije Srbiji dokle se stiglo u istrazi.

Dodao je da međunarodne institucije treba da reaguju i da "pritisnu Prištinu" da sarađuje sa Beogradom.

Đurić je naveo da od prištinskih vlasti nisu dobili kvalitetan i relevantan odgovor za ubistvo koje se desilo na teritoriji koja je pod njihovom jurisdikcijom i da će Srbija nastaviti svoju istragu.

"Smatram da je potrebno da međunarodne institucije dodatno pritisnu Prištinu kako bi efikasno sarađivali sa Beogradom", rekao je Đurić novinarima u Beogradu.

Naglasio je da se u Prištini o vladavini prava samo govori, a da su pali na prvom ozbiljnom ispitu kakav je ubistvo Ivanovića.

Đurić je naveo da nema informaciju da je kamenovana porodična kuća bivše žene Olivera Ivanovića, ali da će proveriti o čemu se radi.

Mediji su ranije preneli da je kamenovana porodična kuća bivše supruge Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара