Liliću putevi, Anđelkoviću železnica

Za nove predsednike Upravnih odbora "Puteva Srbije" i "Železnice Srbije" imenovani su nekadašnji visoki funkcioneri SPS-a Zoran Lilić i Zoran Anđelković, saopštilo je Ministarstvo za infrastrukturu.

Ta dva nekadašnja visoka funkcionera SPS-a, ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić predstavio je premijeru Mirku Cvetkoviću.

Mrkonjić, Lilić i Anđelković su s premijerom razgovarali, između ostalog, i o velikim projektima koji su prioriteti vlade u sledećem periodu, navodi se u saopštenju.

Tema ragovara, održanih juče, bili su i železnički Koridor 10, radovi na budućoj novoj železničkoj stanici u beogradskom Prokopu, dodaje Ministarstvo za infratsrukturu.

Socijalisti predlažu stručnjake

Iz Socijalističke partije Srbije potvrđeno je da je bivši predsednik SRJ i nekadašnji direktor rakovičkog Rekorda postavljen za predsednika Upravnog odbora JP "Putevi Srbije".

Šef poslaničke grupe SPS-a Branko Ružić izjavio je da su socijalisti uvek na odgovorne funkcije predlagali stručnjake, pa je to, kako je rekao, slučaj i sa imenovanjem Zorana Lilića.

"Postavljanje Lilića na mesto predsednika Upravnog odbora Puteva Srbije mnogo će više pomoći tom javnom preduzeću nego što će pomoći njemu lično", rekao je Ružić.

Dodao je da je Lilić poznat javnosti, da je bio predsednik SRJ i da nema nijedne mrlje vezane za njega.

Istakao je Lilićeve sposobnosti iskazane u dobroj komunikaciji sa Libijom i drugim državama sa kojima je ostvarena aktivna privredna,  kulturna pa i politička saradnja.

Šef poslaničke grupe SPS je rekao da se socijalisti zalažu i da će podržati ideju da se direktori javnih preduzeća biraju na konkursu, ali i dodao da se pri tom ne može diskvalifikovati nijedan stručnjak ako je pripadnik neke političke stranke.

Na pitanje da li je vlada odlučna da preispita plate u svim javnim preduzećima, Ružić je rekao da su socijalisti odlučni u tome i da "slučaj Bojana Krišta" ne sme biti izdvojen.

DS: Da se pokaže

Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan rekla je da ne želi da komentariše pojedinačna kadrovska rešenja.

"Želim da svaki kandidat koji je izabran u javno preduzeće svojom stručnošću pokaže da je sa razlogom i opravdanjem na mestu na kojem jeste", rekla je Trivan i dodala da će se tek videti kako će se Lilić pokazati.

Prema njenim rečima, DS je spreman za depolitizaciju javnih preduzeća.

Šef poslaničke grupe Napred Srbijo Tomislav Nikolić rekao je da ne veruje da će vlada ići do kraja u nameri da proveri poslovanje javnih preduzeća jer je to "verovatno ogroman lopovluk".

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić rekao je da je nemoguće odgovoriti da li je vlada iskrena u nameri da proveri poslovanje javnih preduzeća, ali da misli da "od celog ovog posla nažalost svih nas nema ništa".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво