Linta: Hrvatske optužbe vrhunac cinizma

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao vrhunski cinizam optužbe hrvatskih zvaničnika da izložba o Jasenovcu u sedištu UN u Njujorku predstavlja nameru Srbije da manipuliše žrtvama u dnevnopolitičke svrhe.

Miodrag Linta je istakao da za Srbiju umanjivanje i negiranje zločina ne može biti uslov pomirenja.

"Hrvatska se plaši da će međunarodna javnost saznati pravu istinu da je koncentacioni logor Jasenovac bio fabrika smrti gde je izvršen zločin genocida nad srpskim narodom", ukazao je Linta u izjavi za javnost.

Prema njegovim rečima, stalna muzejska postavka u Spomen-području Jasenovac prikazuje lažnu sliku nekadašnjeg logora smrti, a ne prikazuje da su ustaše u NDH počinile zločin genocida, da je zločin genocida počinjen nad Srbima, Jevrejima i Romima i da je počinjen bestijalnim i okrutnim masovnim ubijanjem.

"Za hrvatske zvaničnike prikazivanje istine o genocidu nad sprskim narodom u Jesenovcu i čitavoj NDH ne doprinosi pomirenju, izgradnji poverenja i razvoju dobrosusedske saradnje. Srbija nikad neće prihvatiti da uslov pomirenja sa Hrvatskom treba da bude umanjivanje i negiranje zločina genocida nad srpskim narodom u NDH i amnestija ratnog zločinca kardinala Alojzija Stepinca", poručio je Linta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво