Vučić od nedelje u Turskoj, sastanci sa Erdoganom i Izetbegovićem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da putuje u Tursku, gde će razgovarati sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

"Putujem već u nedelju, u ponedeljak ću imati sastanak sa predsednikom Turske, tamo će doći i član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, da razgovaramo o odnosima Srba i Bošnjaka, o odnosima i pravoslavaca i muslimana, da vidimo kako to u budućnosti možemo zajednički da sagledamo", rekao je Vučić u Davosu, nakon panela o Zapadnom Balkanu.

Istakao je da će sa Erdoganom razgovarati i o bilateralnoj saradnji Srbije i Turske.

Dodao je da svakako ne očekuje da će to biti "sasvim laki razgovori", ali da mu je uvek lakše kada nije domaćin.

"Kada sam domaćin, onda moram da vodim računa da ni na koji način ne uvredim svoje goste, ovako sam nešto slobodniji. Naravno, ne da bilo koga vređam, ali da izgovorim ono što jesu stavovi Srbije i šta je to što smatram neprikladnim u stavovima nekih drugih sagovornika", rekao je Vučić.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво