Stefanović: Skandalozna izjava Džozefa o ubistvu Ivanovića

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da je izjava američkog profesora Edvarda P. Džozefa da je ubistvo Olivera Ivanovića možda ono što je Kosovu bilo potrebno, u svakom smislu skandalozna. Dodao je da se nada da takve izjave nemaju podršku zvanične politike SAD.

''Ne mogu da zamislim da neko, a pogotovo univerzitetski profesor može da kaže da iz smrti čoveka može da proistekne nešto dobro. Od 2000. godine do danas na KiM je ubijeno više od hiljadu Srba i malo ko je za to odgovarao", istakao je Stefanović.

Takve izjave ne mogu da doprinesu bezbednosti Srba na KiM, odnosima Srba i Albanaca, kao i stabilnosti u regionu'', rekao je Stefanović nakon sastanka sa švajcarskom ministarkom unutrašnjih poslova Simonetom Somarugom.

Stefanović je dodao da se nada da će američki profesor imati prilike da nešto više nauči o KiM, te da shvati kakva je realna situacija u kojoj se nalazi srpski narod.

"Jedino tako može da vidi da ovakve izjave mogu da utiču da odnosi dva naroda na KiM budu lošiji", rekao je Stefanović.

Profesor na vašingtonskom Džons Hopkins Univerzitetu, Edvard P. Džozef, analizirao je ubistvo Olivera Ivanovića u autorskom tekstu za Forin polisi pod naslovom "Ubistvo bi moglo da bude baš ono što je Kosovu bilo potrebno".

Džozef navodi da su na Olivera Ivanovića, kojeg naziva dugogodišnjim liderom srpske zajednice na Kosovu, atentat izvršile "najverovatnije moćni kriminalni elementi", koji, kako ističe, bujaju "na severu, gde vlada bezakonje".

Ta tragedija bi, smatra američki analitičar, "mogla da bude podsticaj za trajni mir na Kosovu".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво