Delegacija Međunarodne demokratske unije gost SNS-a

Potpredsednici Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić i Milenko Jovanov primili su delegaciju Međunarodne demokratske unije, asocijacije koja okuplja više od 80 stranaka desnog centra iz čitavog sveta. 

Kako je saopštila Služba za informisanje SNS-a, Đurić je delegaciju Međunarodne demokratske unije upoznao sa tokom pregovora Beograda i Prištine, te političkom i bezbednosnom situacijom u južnoj pokrajini.

Objasnio je, kako se navodi, da su Srbi na Kosovu i Metohiji bili veoma onespokojeni i zastrašeni ubistvom Olivera Ivanovića i da je bilo neophodno da im predsednik Aleksandar Vučić pruži ličnu podršku i ohrabrenje, posebno ako se ima na umu da je ubistvu prethodila serija pretećih izjava albanskih političara i napada na imovinu Srba širom pokrajine. 

Gosti su veliko interesovanje pokazali i za ekonomsku situaciju na Kosovu i Metohiji, a Đurić im je na primeru "Trepče" objasnio zašto je nespremnost Prištine da razgovara o imovini trajna prepreka stvaranju klime pravne sigurnosti koja bi privukla investitore, dodavši da je neophodno razumevanje i podrška međunarodne zajednice kako bi taj proces bio uspešan.

Tema razgovora bili su i odnosi u regonu, a gostima je preneta želja Vlade Srbije i Srpske napredne stranke da ti odnosi u budućnosti budu još bolji i da se kreću ka uspostavljanju slobodnog protoka ljudi, robe i usluga i intenziviranju političke i ekonomske saradnje.

Gosti su iskazali veliko interesovanje za političke procese u Srbiji i prioritete Srpske napredne stranke, kao najveće političke organizacije u ovom delu Evrope.

Jovanov je istakao da je cilj Srpske napredne stranke, koja okuplja više od 600.000 članova, da kanališe energiju svog članstva kako bi bili realizovani reformski procesi u zemlji koje je pokrenuo predsednik Vučić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво