DSS: Bez idolopokloničkog stava prema EU

Predsednik DSS-a Miloš Jovanović rekao je da je strategija zamrznutog konflikta "jedino racionalno i moguće rešenje u ovakvim okolnostima", za pitanje KiM, te da se samo o njegovim modalitetima mora postići konsenzus.

Jovanović je to naveo u pisanoj izjavi, reagujući na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića a u vezi sa pitanjem KiM.

Predsednik Srbije je naime rekao da nam "neće dozvoliti ulazak u Evropsku uniju bez jasno rešenog pitanja granica".

"Kako ćemo da ga rešimo, to je druga stvar. Hoćemo li da ga rešavamo ili nećemo? Narod će svakako na nekom referendumu morati da kaže šta misli o tome", rekao je Vučić.

Jovanović kaže da je "najmanje što može da se očekuje od bilo kog predsednika, bilo koje suverene države, jeste da dovodi u pitanje teritoriju i granice sopstvene zemlje".

On navodi i da DSS poziva na to da se "konačno otvori rasprava o svrsishnosti takozvanog evropskog puta Srbije" i da se ta rasprava mora voditi zdravorazumski, "bez dogmatizma i idolopokloničkog stava prema Briselu".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво