LSV: Ubrzati donošenje Zakona o klimatskim promenama

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana da ubrza usvajanje Zakona o klimatskim promenama, kao i da ostavi dovoljno vremena za javni uvid i kvalitetnu javnu raspravu.

"Iako su na tom poslu bili angažovani stručnjaci za koje smo uvereni da su ga uradili na najbolji način, budući da je reč o sistemskom i vrlo kompleksnom zakonu koji će iziskivati niz promena i finansijska sredstva koja se mere i milijardama evra, potrebno je ostaviti vreme da se o njemu izjasni i šira javnost", navodi se u saopštenju te stranke.

LSV dodaje da Srbija nema vremena da još čeka na usvajanje strateškog dokumenta u borbi protiv klimatskih promena, bilo da on bude u formi zakona kao što je najavio ministar Trivan ili nacionalne strategije o klimatskim promenama na kojoj se radilo od 2014. godine i koja je najavljivana prethodnih nekoliko godina.

"Suša koja je letos zadesila našu zemlju, kao i nedavne poplave, velika su opomena da država hitno mora usvojiti takav dokument i krenuti u njegovu implementaciju", ističe se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи