"Nalogodavci ubistva Ivanovića nisu uspeli da uplaše Srbe na KiM"

Ako vlasti u Prištini nemaju šta da kriju i ako žele da se pronađu ubice i nalagodavci terorističkog zločina, ubistva Olivera Ivanovića, onda ne postoji nijedan razlog da se naši državni organi ne uključe u istragu, rekla je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je odgovarajući na pitanja novinara rekla da je i u interesu Evropske unije da se ovo ubistvo što pre reši i da ne vidi zašto bi neko imao nešto protiv uključivanja srpskih organa, u cilju što bržeg otkrivanja počinilaca.

Ocenila je da je važno da nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića nisu uspeli da posvađaju, niti da uplaše Srbe na Kosovu, a da je tome doprinela i poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu.

"Odlazak predsednika Srbije na Kosovo je najbolji mogući potez u ovakvoj situaciji, jer je uspeo porukama mira da umiri uzavrele strasti, kao i opravdani strah Srba na Kosovu. Jasne poruke predsednika Vučića da je Srbija za mir, za saradnju, da nećemo da pričamo o oružju već o gradnji vrtića i škola na Kosovu, pokazuju snagu i mudrost politiku naše zemlje koja je za očivanje regionalne stabilnosti", rekla je Mihajlovića.

Dodala je da je nekima "najlakše da kritikuju svaki potez vlasti, ali da ako postoji neko ko nije prvi put na Kosovu i ko je činio sve da Srbi ostanu na Kosovu, to je predsednik Aleksandar Vučić".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара