Šutanovac: Zabrinjavaju pretnje, zaštititi Janjića i Lekića

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac je rekao da zabrinjavaju pretnje i Draganu Janjiću i Slaviši Lekiću, opoziciji i svim ljudima koji, kaže, imaju hrabrosti da iznesu stav.

NUNS je ranije saopštio da je potpredsednik udruženja i glavni i odgovorni urednik Bete Dragan Janjić izložen napadima na društvenim mrežama, smatraju da je ugrožena Janjićeva bezbednost, a takođe i da je za taj slučaj "saodgovoran" i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je na konferenciji za medije, nakon ubistva Olivera Ivanovića, pomenuo Janjića zbog njegovih komentara tog događaja.

Šutanovac u izjavi dostavljenoj medijima tvrdi da "Vučić nastavlja da ljudima crta mete i to samo nekoliko dana nakon ubistva čoveka od koga su na isti način pravili metu".

Kako ocenjuje, pokazuje se da nijedna pretnja nije bezazlena i upravo su pretnje dokaz da je pritisak sve veći i da je "Aleksandar Vučić govor mržnje institucionalizovao kao odnos prema svima koji nisu deo režima".

Navodi i da "nijedna režirana predstava ne može da nam skrene pažnju sa činjenice da živimo u zemlji u kojoj se ubijaju političari i u kojoj se svakodnevno dešavaju ubistva na ulicama", da ovakva vlast postoji sve dok proizvodi neprijatelje i dodaje da "glavni zadatak jeste oslobađanje institucija od samovolje pojedinaca i od toga nećemo odustati nikada".

Predsednik DS-a je pozvao nadležne da reaguju, ispitaju sve navode i zaštite i Janjića i Lekića i sve ljude kojima se preti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи