Vulin Mondoloniju: Lekcije za Prištinu, Beograd drži reč

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je reagujući na izjavu ambasadora Francuske u Srbiji Frederika Mondolonija da ne pokušava u obavezama da izjednači Beograd koji drži reč i Prišitnu koja ne sprovodi propisano i da bismo cenili da lekciju održi Prištini.

"Vučić je pokazao da zna kako se čuva suverenitet Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, ali da li ambasador Francuske zna šta pise u Briselskom sporazumu? Da li zna da Priština još nije formirala Zajednicu srpskih opština i da pokušava da ukine sud za ratne zločine OVK pre nego je i počeo da radi", upitao je Aleksandar Vulin reagujući na izjavu ambasadora.

Vulin je upitao i kada već govori o avetima prošlosti da li zna da je na Kosovu i Metohiji od dolaska međunarodne zajednice ubijeno preko hiljadu Srba i da za njihove smrti gotovo niko nije odgovarao. 

"Cenili bismo da tu lekciju održi Prištini a da ne pokušava da u obavezama izjednači Beograd koji drži reč i Prištinu koja ne sprovodi potpisano", ukazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Srbija nije kolonija niti prekookeanski posed.

"Bez obzira da li je clan Evropske unije ili ne, Srbija je stara Evropska zemlja sa tradicijom poštovanja demokratije i tu nam nisu potrebne ni lekcije ni saveti. Srbija je vojno neutralna i iznad svega slobodna zemlja koja sama donosi svoje odluke i zemlja koja ne trguje ni svojim prijateljima ni svojom teritorijom", poručio je Vulin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво