Vulin Mondoloniju: Lekcije za Prištinu, Beograd drži reč

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je reagujući na izjavu ambasadora Francuske u Srbiji Frederika Mondolonija da ne pokušava u obavezama da izjednači Beograd koji drži reč i Prišitnu koja ne sprovodi propisano i da bismo cenili da lekciju održi Prištini.

"Vučić je pokazao da zna kako se čuva suverenitet Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, ali da li ambasador Francuske zna šta pise u Briselskom sporazumu? Da li zna da Priština još nije formirala Zajednicu srpskih opština i da pokušava da ukine sud za ratne zločine OVK pre nego je i počeo da radi", upitao je Aleksandar Vulin reagujući na izjavu ambasadora.

Vulin je upitao i kada već govori o avetima prošlosti da li zna da je na Kosovu i Metohiji od dolaska međunarodne zajednice ubijeno preko hiljadu Srba i da za njihove smrti gotovo niko nije odgovarao. 

"Cenili bismo da tu lekciju održi Prištini a da ne pokušava da u obavezama izjednači Beograd koji drži reč i Prištinu koja ne sprovodi potpisano", ukazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Srbija nije kolonija niti prekookeanski posed.

"Bez obzira da li je clan Evropske unije ili ne, Srbija je stara Evropska zemlja sa tradicijom poštovanja demokratije i tu nam nisu potrebne ni lekcije ni saveti. Srbija je vojno neutralna i iznad svega slobodna zemlja koja sama donosi svoje odluke i zemlja koja ne trguje ni svojim prijateljima ni svojom teritorijom", poručio je Vulin.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 21. jan 2018, 22:50)
anonymous [neregistrovani]

Gospodine ministre

samo nastavite ovakvim tonom kao sto ste imali sa francuskim ambasadorom , verujte to je jedini nacin da Vas uopste cuju.

(nedelja, 21. jan 2018, 16:32)
Jovanovic [neregistrovani]

Gospodine Vulin

Hvala Vam,toliko je bio ruzan i tuzan osecaj posle "prijateljskih" lekcija francuskog ambasadora,sto ste imali hrabrosti za odgovor kakav ste dali ucinuli ste da se bar na trenutak osetim bolje.