LSV: Srbija treba da ubrza aktivnosti na putu ka EU

Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je da je najava komesara za proširenje Johanesa Hana da bi 2025. godine moglo doći do novog talasa proširenja, i da su Srbija i Crna Gora trenutno u najpovoljnijoj poziciji, jasan signal da EU želi ovaj region u svom članstvu i da bi Srbija trebalo da ubrza svoje aktivnosti na tom planu.

LSV u saopsstenju navodi da je potrebna jasna strategija i ukazuje da ako želimo u Evropsku uniju 2025. godine, proces pregovora mora biti završen u narednih pet godina.

"Iako je predviđeni termin pomeren na 2025. godinu, i da mnogi smatraju da naša zemlja zaslužuje brže pristupanje, moramo biti realni i svesni svog napredovanja na putu evropskih integracija", navodi LSV, ali ističe da Srbija mora sprovestu potpunu reformu političkog sistema i približiti se standardima Evropske unije.

Prema oceni LSV, Srbija mora brže ispunjavati traženo i efikasnije postupati u svim oblastima koje su sadržane u pregovaračkim poglavljima.

"To je važno prevashodno zbog toga jer moramo postati uređeno društvo, a ne samo da bismo ispunili zahteve EU", navodi LSV u saopštenju koje je potpisala članica Predsedništva Maja Sedlarević.

Ta stranka ukazuje i da vlasti u regionu moraju uložiti napor u obezbeđivanju stabilnosti.

broj komentara 5 pošalji komentar
(subota, 20. jan 2018, 16:14)
Mare [neregistrovani]

EU

Srbija ulaze sve napore da bude clanica EU, ali ne zavisi sve od nje

(subota, 20. jan 2018, 14:41)
anonymous [neregistrovani]

slika

Srbija čini sve napore da bude članica EU, ali nije sve do Srbije. Pošto ne želi da prizna Kosovo, Evropa, nameće neke druge prepreke na našem putu ka EU.

(subota, 20. jan 2018, 14:39)
anonymous [neregistrovani]

Teme

Pored toliko bitnih tema, njima je ovo u fokusu...

(subota, 20. jan 2018, 14:38)
Miki [neregistrovani]

EU

I ja tako isto mislim, ne treba da nas ovi događaji čiji je i cilj da nam sve uspore ili onemoguće, budu bilo kakva preperka, od nas sve zavisi.

(subota, 20. jan 2018, 14:36)
Mita [neregistrovani]

Siguran put

Put Srbije ka EU je spor, ali pouzdan i siguran, jer cinimo svaki korak kako bismo se, malo po malo, priblizili velikoj evropskoj porodici.